MENU
»
S
I
D
E
B
A
R
«

Resultaten enquête 2014

Van waar ken je onze blog?

enquête1

Het grootste deel van onze lezers hebben we zoals verwacht te danken aan Bordspelmania. Toch ook een mooi percentage via Facebook en via Boardgamegeek. Onder die 16% ‘Andere’ behoren onze familieleden en vrienden, maar ook mensen die via een andere blog of via zoekmachines bij ons terechtkwamen.

Wat vind je interessant aan onze recensies?

Het overgrote deel is zowel in de spelbeschrijving als in onze mening geïnteresseerd, dat is leuk! Een bevestiging dat we dus beide onderdelen van onze recensies gaan behouden. Diegenen die enkel in onze mening of in de spelbeschrijving geïnteresseerd zijn vinden op die manier ook nog hun zin, en die 3% anderen… tsja..

Hoe word je graag verwittigd als er een nieuw artikel verschijnt?


De resultaten op deze vraag waren heel uiteenlopend, we proberen onze artikels dan ook op verschillende plaatsen te delen.

• Via de Nieuwsbrief
Inschrijven op de nieuwsbrief kan via deze link: Nieuwsbrief E&E

• Via Bordspelmania
Elke week plaatsen we een berichtje met de nieuwe artikels in ons eigen draadje: E&E’s Spellenmolen op Bordspelmania. Op de portaalpagina komt automatisch een link telkens we een nieuwe recensie publiceren.

• Via Boardgamegeek
In onze geeklist vind je alle spellen waar we een recensie over geschreven hebben. Door je hierop te abonneren krijg je een melding bij elke nieuwe recensie: E&E’s Spellenmolen – geeklist

• Via Facebook
Op onze Facebook pagina plaatsen we een link wanneer er een nieuw artikel verschenen is, maar ook foto’s, weetjes of nieuwsberichten: E&E’s Spellenmolen op Facebook

• Via Twitter
Op Twitter verschijnt ook steeds een link naar ons nieuwste artikel: E&E’s Spellenmolen op Twitter

• Via RSS
Een functie dat onze WordPress-blog blijkbaar automatisch heeft, zonder dat we het zelf wisten. Het is een lezer die ons vertelde dat hij via RSS geabonneerd was op onze blog, handig!

 

In welk type spelrecensies ben je geïnteresseerd?

Dit was voor ons uiteraard dé belangrijkste vraag.

88% is geïnteresseerd in recent verschenen spellen, dus we proberen uiteraard de nieuwe spellen op onze blog te bespreken! Toch is ook 47% geïnteresseerd in een klassieker.

Familiespellen en expertspellen genieten duidelijk de voorkeur van veel lezers, met een voorsprong voor de expertspellen.

Ook Kickstarter scoort bijzonder hoog en zullen we zeker regelmatig proberen. Amerikaanse Kickstarters zijn moeilijk (door de hoge verzendkosten), maar we houden alles in de gaten.

Iets meer dan de helft is ook geïnteresseerd in een filler, en aangezien wij ook af en toe graag een filler spelen zullen die zeker op de blog blijven verschijnen 😉

Party-spellen hebben we nog maar zelden besproken, omdat we er weinig kennen/bezitten. Over het algemeen is dat meestal niet zo ons ding, maar we waren wel benieuwd naar de mening van onze lezers. Wat de kinderspellen betreft: we spelen regelmatig een spel met ons 5-jarig neefje. De spellen die we met hem spelen zijn dan ook de enige kinderspellen dat we kennen. We twijfelden om daarover te schrijven, maar dachten dat daar geen interesse voor was. Bijna een derde van de lezers is toch ook geïnteresseerd in kinderspellen, dus misschien komen die in de toekomst wel eens aan bod. Maar dat zal wellicht op een andere manier zijn dan onze gewone recensies.

 

We schrijven nu vooral recensies. Vind je dat goed, of moeten we dat aanpassen?

 

85% van onze lezers leest het liefst recensies, maar af en toe iets anders mag ook, zoals wij het ook in gedachten hadden. We hebben zeker nog andere ideetjes om af te wisselen met onze recensies, maar het is een beetje hoe het uitkomt. Als we opeens over veel spellen willen schrijven schuiven we die ‘andere’ onderwerpen gemakkelijk op, maar ze komen zeker! 🙂

 

Hoe vaak speel je een spel?

Niet dat we daar veel mee zijn, maar het is wel leuk om te weten hoe vaak onze lezers een spel spelen. En aan die cijfers te zien zitten er toch heel wat veelspelers op onze blog, dit resultaat hadden we niet verwacht!

 

Tips of opmerkingen

We waren positief verrast door het aantal mensen dat de moeite heeft genomen om feedback te geven aan het einde van de enquête. We lazen vooral positieve meningen en kregen heel wat complimentjes, dat doet uiteraard deugd. Bedankt! Enkele mensen gaven ook nuttige tips en suggesties, de meeste daarvan bespreken we hieronder kort:

Over onze beoordelingsschaal en negatieve recensies

Iemand gaf de opmerking dat ook negatieve recensies moeten kunnen, akkoord. De reden waarom er weinig negatieve recensies verschijnen is vooral omdat we de spellen meestal een 5-tal keer gespeeld willen hebben voordat we erover schrijven. Als we een spel de eerste keer niet leuk vinden gaan we het ook niet aankopen om nog een paar keer te kunnen spelen. Onze eerste recensies schreven we dan ook over spellen die we al in de collectie hadden: alleen maar spellen dat we graag spelen dus. Maar het is niet zo dat we over alle spellen positief zijn, dat zal je wel merken. 😉

Over onze beoordelingsschaal werd gezegd dat die van 6 tot 9 ging. We hebben daar lang over nagedacht en uiteindelijk beslist om geen cijfer meer te geven. Er is voor alles wat te zeggen, en er zullen zeker ook mensen zijn die liever wel ons cijfer zagen. Maar uiteindelijk vinden we onze mening belangrijker en is het moeilijk om daar een cijfer op te plakken. Een getal zegt voor ons niet veel, we vinden het vooral belangrijk in welke situatie een spel leuk is, met hoeveel personen, met welke spelers, … Dat proberen we dan ook met jullie te delen, en of we daar dan een 4, 6 of 8 op plakken verandert misschien niet zo veel.

Over nieuwsberichten, winkelaanbiedingen, spellenevenementen en spellenclubs

Er werden ook andere onderwerpen voorgesteld. Zo werd er voorgesteld om een artikel te schrijven over een spellenclub, over evenementen in binnen- en buitenland, over (web)winkelaanbiedingen,… Ook zien enkelen graag nieuwsberichten op onze blog. Voor al deze onderwerpen verwijzen we graag door naar Bordspelmania. Daar is veel van die informatie beschikbaar en heel up-to-date, en bovendien worden er in één klap veel meer mensen bereikt. Sommige winkeliers plaatsen in de ‘Winkelstraat’ (forum BSM) zélf hun aanbiedingen, en anders is er al snel iemand van de leden die ons voor is. Ook over spellenevenementen en spellenclubs is er veel informatie te vinden. Wij zouden bovendien zeker dingen vergeten. Wat die nieuwsberichten betreft (over prijzen, nieuwe releases, uitbreidingen, NL versies, …): ook die vind je op Bordspelmania, maar we zullen op onze Facebook-pagina zeker proberen heel wat nieuwtjes met jullie te delen.

Over de recensies: welke spellen?

Enkele mensen gaven ook aan van welke spellen ze graag recensies zien. Zo gaf iemand de tip om kleine uitgevers extra in de verf te zetten door hun spellen te recenseren, een goed idee dat we in de toekomst zeker gaan proberen. Iemand anders vroeg naar print & plays: dat hebben we zelf nog nooit gedaan, en interesseert ons zelf ook minder. We denken dan ook dat we jullie daar weinig nieuws over kunnen vertellen, maar als we dat ooit doen komt er zeker een artikeltje op de blog! Tenslotte was er vraag naar bepaalde auteurs zoals Martin Wallace, Kickstarter en minder bekende spellen. In de eerste plaats kopen/spelen we vooral spellen die ons interessant lijken en waar we benieuwd naar zijn, het zijn dan ook die spellen die op onze blog verschijnen. Als we een spel bezitten waar je graag een recensie over leest willen we dat gerust schrijven, maar we kunnen uiteraard niet alles kopen waar vraag naar is.

Aarzel niet om te reageren of contact op te nemen als je nog iets bedenkt 🙂


Reageer

XHTML: Deze tags zijn beschikbaar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
© @ E&E Spellenmolen