1. Ga op zoek naar dit standbeeld (in de buurt van de Meerhoutse Bibliotheek).

2. Zoek in een diameter van 10m rondom het beeld naar de schatkaart. De schatkaarten zitten in een etui verstopt en zijn herkenbaar aan deze draak:

3. Ontcijfer de schatkaart en ga op zoek naar de schat. Het rode kruisje op de schatkaart geeft de verstopplaats aan.

4. Kan je QR-codes lezen? Op de schatkaart staat een QR-code met tips voor wie het écht niet kan vinden! (Maar hopelijk zijn die totaal overbodig.)

Met de meeste smartphones kan je gewoon een QR-code scannen met je camera. Je opent je camera en richt deze op de QR-code. Er verschijnt vervolgens een link waar je op kan klikken, deze zal je doorverwijzen naar de tips. Je kan het alvast eens uittesten met deze QR-code:

5. Schatkist gevonden? Joepie!

Bij de schatkist hoort ook een etui met het nodige materiaal om het raadsel op te lossen. Op de achterkant van de schatkaart staan de spelregels. Voor wat extra uitdaging kan je er voor kiezen om deze niet (volledig) te lezen. Zoek een rustige plaats om samen naar de oplossing te zoeken en de schatkist te openen!

Wij hebben deze schattenjacht met zorg voor jullie samengesteld. Dragen jullie mee zorg voor het materiaal zodat meerdere kinderen plezier kunnen beleven aan deze speurtocht? Dankjewel!


Opmerkingen:

– Er is uiteraard maar één schatkist. Als er veel mensen op hetzelfde moment aan het zoeken zijn verdwijnt een deel van de magie, bovendien kan maar één groep tegelijk het raadsel oplossen. Ben je uit de buurt en is er veel volk? Opteer dan om eventueel wat later terug te komen (of de plaatselijke horeca te steunen).

– Corona-gewijs: dit is één schatkist die alle spelers zullen openen. Door vooraf (en achteraf) even je handen te ontsmetten (niet voorzien) zorgen we samen voor elkaars gezondheid.

– Ondervond je een probleem tijdens je speurtocht? Aarzel dan niet om ons te contacteren, we proberen het zo snel mogelijk op te lossen!