Spellenmolen (Junior) werd opgericht in maart 2014, oorspronkelijk onder de naam E&E’s Spellenmolen. Die E&E stond voor Els en Esmeralda, besmet door het spellenvirus verslonden wij heel wat uurtjes aan onze spellentafel. Alles begon voor ons bij Boonanza, maar al snel lag onze focus voornamelijk op expertspellen en hadden we een voorliefde voor de spelletjes van Uwe Rosenberg en Stefan Feld. Partyspellen waren minder ons ding, maar een goede filler (snel/kort spelletje) konden we altijd wel smaken. Zo geraakte bijvoorbeeld Qwixx in een mum van tijd aan 100 plays.

Een dik jaar later werden we mama, eerst van Kobe en enkele jaren later van kleine broer Matteo. Expertspellen maakten plaats voor kinderspelletjes, en toen HABA onze website overheerste maakten we er Spellenmolen Junior van. Beide jongens kregen het concept “gezelschapsspelen” letterlijk met de paplepel mee en veel sneller dan verwacht bestond ons kernteam uit 4 fervente spelers! Sinds het begin van hun schoolcarrière – en zélfs al op de crèche – delen ze hun liefde voor spelletjes met leerkrachten, vriendjes en klasgenootjes. Ook op dit moment is Spellenmolen nog steeds aan het evolueren, de kleuterspelletjes zijn we stilaan weer ontgroeid en steeds meer familiespellen doen opnieuw hun intrede. Binnen dit en enkele jaren zijn we vast weer waar we ooit begonnen, Team Spellenmolen for the win!

Els heeft een heel ruime spellenvoorkeur, zoals ze zelf altijd aangeeft gaat haar favoriete spel hand in hand met de hele context. Ze richtte een spellenclub op voor mensen met een mentale beperking en kan er van genieten om met hen een zeer eenvoudig spel te spelen. Zij is een beetje van “het gezelschap maakt het spel”, en daar kan je haar geen ongelijk in geven. Ik, Esmeralda, ben de spelregels-lezer in huis. Ik hou van veel variatie, maar deductie is toch wel hélemaal mijn ding. Spelletjes die gebaseerd zijn op wiskunde of logisch denken hebben altijd een streepje voor.

Kobe houdt enerzijds van heel uitdagende spelletjes en anderzijds van heel creatieve spellen. Een spel als Pictures, waar je heel creatief aan de slag kan, zal hij zo goed als altijd bij zijn favoriete spellen noemen. Hij vindt het meestal niet zo leuk om een ‘gemakkelijk’ spel mee te spelen met zijn broer, als hij mocht kiezen dan speelde hij alleen nog maar ‘moeilijke spellen’; en dat doet hij eigenlijk al best goed. Spelletjes demoën kan hij nu al als de beste, en liefst van al ontdekt hij elke dag een nieuw spel! Matteo is op zijn beurt de grootste spellenfreak in huis, hij zou werkelijk élke minuut van de dag kunnen spelen. Meer nog: hij vindt ook alles leuk. Hij zou zo een 2+ spelletje uithalen onder het motto “DAT spel is al lang geleden!”, om dan daarna bij Kobe aan tafel te schuiven en iedereen af te drogen in een strategische klepper. Ook hij speelt steeds vaker de grotere familiespellen mee en is altijd heel leergierig en enthousiast om nieuwe spellen mee te ontdekken. Met een veelspeler als Matteo is de dag altijd te kort om te spelen wat je allemaal wilde spelen.

Wil je mee volgen wat wij dagdagelijks spelen? Volg dan zeker onze Facebookpagina! Als je op zoek bent naar de nieuwste ontdekkingen die Kobe en Matteo deden, kan je via het menu naar “Kobe/Matteo speelt …” navigeren. Wij wensen al onze lezers veel inspiratie toe, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen!