Matteo (35 mnd.) speelt My First La Cucaracha

La Cucaracha bestaat al een hele tijd. Misschien zag je het zelfs al op tv, het spel met de bewegende kakkerlak. La Cucaracha Loop was bovendien de eerste kinderspel-recensie die we schreven op deze blog, en dat amper 3 weken na Kobes geboorte! Dit jaar bracht Ravensburger een junior variant op de markt, een eerste Cucaracha ervaring voor driejarigen!

Kleine kinderen ontdekken eerst de trillende kakkerlak, een éxtra grote in vergelijking met de vorige spellen uit de reeks. Van zodra je de schakelaar aan zet en de kakkerlak in de doos plaatst begint hij automatisch rondjes te lopen. En dat met het (ietwat irritante) geluid dat we herkennen als La Cucaracha! De spelregels zijn niet gewoon eenvoudig, maar héél eenvoudig. Je legt jouw knikker op de startplaats en wacht tot Mama Cucaracha hem in één van de gaatjes duwt. Op dat moment leg je je volgende knikker klaar, en in een paar minuten tijd is de winnaar gekend: diegene die als eerst zijn knikkers kwijt is. Dit is zo eenvoudig dat er gerust ook 2+ op de doos had kunnen staan, maar daar waren de knikkers dan misschien wat klein voor! Het spel bevat ook een moeilijkere variant waarbij je knikkers in een bepaalde kleur moet verzamelen om te winnen. Deze variant valt hier minder in de smaak, er is enerzijds veel meer downtime én de kans dat de eerste speler wint is bijzonder groot.

My First La Cucaracha gaat zo snel dat het langer duurt om de doos op tafel te zetten dan om het spel te spelen. Voor je het weet heb je het 10 keer na mekaar gespeeld. Het is opletten geblazen om je knikkers tijdig aan te vullen, maar wat geluk komt ook van pas. Een portie stress-bestendigheid komt best van pas in dit zenuwachtige spel! Hoewel het niet het favoriete spel van de mama’s is, gaat Matteo er volledig in op. Het is een spel dat de jongens met veel plezier alleen uit de kast halen om dan met hun tweetjes meteen 10 keer na mekaar te spelen!

SPEL MY FIRST CUCARACHA

My First La Cucaracha, Ravensburger, 2-4 spelers, 5 min., vanaf 3 jaar