Gouden molen voor het beste kinderspel!

We speelden dit jaar meer kinderspellen dan ooit tevoren. Onze neefjes vinden het geweldig dat hun tantes steeds spelletjes meebrengen, maar nu hebben we ook de tijd genomen om spellen te gaan spelen met kinderen van andere familieleden en vrienden. De kinderen zien ons graag komen, wij beleven er veel plezier aan en we kunnen jullie laten weten welke kinderspellen volgens ons de moeite waard zijn. We hebben het afgelopen jaar zo’n 20-tal verschillende kinderspellen kunnen testen, onze derde gouden molen willen we dan ook geven aan het kinderspel dat ons én de kinderen het meest kon overtuigen: Geister, Geister, Schatzsuchmeister!

goudenmolenkinderspel

Dit coöperatieve kinderspel werd eerder al bekroond met de prestigieuze titel ‘Spiel des Jahres’. Geister, Geister, Schatzsuchmeister heeft alles wat we in een kinderspel zoeken. Ten eerste is het van een goede kwaliteit, zelfs de kinderen merken al op dat het zo’n mooie doos is. De illustraties passen perfect bij het spel en spreken de meeste kinderen meteen aan. Je kan het spel perfect spelen met een zesjarige (ook al zegt de doos 8+), maar de moeilijkere variant kan zeker ook de 12-jarigen nog bezighouden. Ook wij beleefden steeds veel plezier om de schatten uit dit spokende huis te halen!


ZooMemoOok Zoomemo is één van de kinderspellen die hier goed in de smaak viel, maar dan bij de jongste kinderen. De meeste kinderen kennen het klassieke memorie al op zeer jonge leeftijd, maar Zoomemo is niet zomaar een geheugenspelletje! Er zit een verhaal achter en de kinderen moeten samen werken. Ze kijken vol spanning toe hoe de directeur nadert en helpen elkaar om ervoor te zorgen dat we het spel kunnen winnen.

bloqsAls derde in de rij vermelden we graag Bloqs, het kleurrijke spel met de ‘tetris’-blokken kan je haast niet vergeten! De blokken zien er gewoon leuk uit en het spel speelt al minstens even leuk. Een beetje geluk, wat strategie, het 3D-puzzelen en de interactie… het is allemaal aanwezig. De leeftijdsaanduiding 8+ lijkt hier meer op zijn plaats dan bij onze prijswinnaar. De meeste van deze spellen hebben we ook gespeeld met personen met een mentale handicap, hun voorkeur ging duidelijk naar Bloqs!

Naast onze top drie heb je ook nog UFO Alarm, het spel dat bij de kinderen erg in de smaak viel maar ons niet volledig kon overtuigen. Ook met Gloobz, Snotty Snotter, en Coconuts hebben we veel plezier beleefd!

Binnen twee dagen kan je hier weer terecht voor het vervolg op deze reeks, houd je maar klaar voor een reeks leuke anekdotes!