Drei Magier Spiele is een Duitse uitgever dat elk jaar opnieuw spelletjes van de beste kwaliteit op de markt brengt. 999 Games vertaalt de meeste titels naar het Nederlands, maar of er ook van Kugelgeister een Nederlandstalige versie komt is op dit moment nog niet duidelijk. Wij hopen alvast van wel, want kijk om te beginnen al even naar dit prachtige spel: een 3D toren die je in no-time uit de doos tovert!

Kobe (5j.) en Matteo (35 mnd.) spelen Kugelgeister

Ondanks de 5+ aanduiding zijn de spelregels deze keer heel eenvoudig: je dobbelt en zet je pion één tot vier plaatsen vooruit. Je hebt bij elke kant de keuze om een korte of een lange route te volgen. De korte route gaat een pak sneller, maar je loopt er wel het risico om naar beneden gekegeld te worden. Spelers mogen bij sommige dobbel-resultaten namelijk bovenaan de berg draaien waarna er drie knikkers naar beneden kunnen vallen. Je weet nooit hoeveel en waar de knikkers zullen rollen, dus het is af en toe best een risico waard!

Kugelgeister bevat bijzonder veel elementen die in de smaak vallen bij zowel Kobe als Matteo: de mooie speldoos, het eenvoudige spelprincipe, het draaien aan de bergtop, het onverwachte parcours van de knikkers, … Kugelgeister heeft alles in zich om net zoals de vorige spellen van Drei Magier een groot succes te worden, wij zijn alvast fan!

Kugelgeister | Board Game | BoardGameGeek

Kugelgeister, Drei Magier Spiele, 2-4 spelers, 15 min., vanaf 5 jaar