Kobe (5j.) speelt Rekenkraker

Tussen de nieuwe Wiskidz-spelletjes van Uitgeverij Averbode vinden we ook Rekenkraker, onze favoriet uit de reeks! Rekenkraker is een tikkeltje moeilijker dan 10/10 voor sommen, toch gaan ook hier de sommen slechts tot 10.

Ik vergelijk Rekenkraker het liefst met UNO. Net zoals bij UNO krijg je een set handkaarten (8) en probeer je als eerste al je kaarten kwijt te spelen. Daarbij probeer je elke beurt een passende kaart op de stapel te leggen en neem je een kaart als je dat niet kan. Een kaart past op de stapel als de kameleon/getal/som overeen komen. Op de kaart met het getal “2” mag je dus “1+1” leggen, maar even goed “2 + 7” omdat de 2 erop voorkomt. Op “2+7” kan je vervolgens 2, 7 of 9 leggen, maar ook vb “6+3”. Er zijn ook speciale kaarten waarbij de speelrichting verandert, je een beurt moet overslaan, je handkaarten kan ruilen enzovoort. UNO dus? Maar dan nu al rekenend. Wij waren meteen enthousiast!

De kaarten zijn van stevige kwaliteit en zitten in een klein en handig doosje dat je gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen! Rekenkraker is niet het spel dat we dagelijks op tafel zullen leggen, maar het is wél een heel leuke manier om sommen tot 10 in te oefenen.

boek







Rekenkraker, Uitgeverij Averbode, 2-6 spelers, 10 min., vanaf 7 jaar
Te koop op de website van Uitgeverij Averbode