Matteo (5j.) speelt Turtle Splash

Gigamic introduceerde op Spiel 2022 een spelletje dat veel kinderen op het uiterlijk zal aanspreken: een schildpadje die via een waterval/glijbaan de vijver in plonst! Afhankelijk van zijn landing mag je meer of minder memory-kaartjes omdraaien, en zo probeer je de ballen van het ene naar het andere dierenvriendje te spelen.

Het spelmateriaal spreekt meteen tot de verbeelding. De glijbaan zit al kant-en-klaar in de doos en alles is zoals steeds van goede kwaliteit. Elke speler heeft een ander bordje met dierenvriendjes en de bedoeling is om de drie ballen als eerst in de laatste rij te krijgen. Afhankelijk van de landplaats van je schildpad mag je 1, 2 of 3 fiches omdraaien, voor elke juiste fiche gaat je bal een plaatsje vooruit. Zoals steeds kan je als tegenstander je voordeel pikken door goed op te letten.

Turtle Splash is een ideaal spelletje voor jonge kleuters. Het ziet er mooi uit, de glijbaan zorgt voor ontzettend veel plezier en het memory-gedeelte laat hen toch een beetje nadenken. Hoewel dat met 12 plaatjes uiteraard vrij beperkt is. Het ‘correct’ schuiven van het schildpad is nog niet zo heel gemakkelijk voor kinderen. Wie te hard schoof en naast de vijver beland krijgt wel een zwemband waarmee hij de volgende beurt toch een kaartje extra kan bekijken.

Turtle Splash, Gigamic, 2-4 spelers, 15 min., vanaf 5 jaar