Matteo (4j.) en Kobe (7j.) spelen Zombie Teenz

Zombie Kidz is één van onze meest gespeelde spelletjes het afgelopen anderhalf jaar. In het begin was vooral Kobe fan, maar al snel was Matteo even enthousiast. Zombie Kidz ging al mee naar familie, vrienden én school; dat wilt al wat zeggen! Nu Zombie Kidz was uitgespeeld waren we klaar voor het volgende avontuur: Zombie Teenz! En wat blijkt? Thematisch gezien is dit ook een vervolg op het verhaal. Nu de zombies verbannen zijn uit de school, maken ze de hele stad onveilig. Het is aan ons, tieners, om de zombie-gekte onder controle te houden door een tegengif te brouwen.

Daarvoor moeten we 4 kratten uit de gebouwen naar onze thuis-locatie (de school) brengen. Die kratten zijn echter te zwaar om te dragen, we moeten dus een menselijke ketting vormen om ze aan mekaar door te geven. Een aspect dat we in gezelschapsspelletjes nog maar zelden tegen kwamen maar meteen een leuke twist geeft aan dit spel! Terwijl we ons focussen op die kratten moeten we ook proberen te vermijden dat de zombies alle gebouwen onder controle krijgen, want zij hebben inmiddels indrukwekkende bewegingstechnieken! Net als bij Zombie Kidz heeft ook Zombie Teenz heel eenvoudige spelregels. Eenvoudige spelregels willen echter niet zeggen dat je ook gemakkelijk kan winnen, en laat dat nu net dé kracht zijn van deze Zombie-reeks! Die eenvoudige spelregels probeer je zodanig naar de hand te zetten dat je met zo weinig mogelijk tijdsverlies slaagt in je opdracht. Het heeft een soort verslavend effect, je moet het echt proberen om te begrijpen!

Ook Zombie Teenz is een legacy-spel, dus een spel dat evolueert doorheen de spelsessies. Na elke sessie mag je een stickertje kleven, zo zie je op het evolutiespoor wanneer je een nieuw envelopje mag openen. Met 14 enveloppen staat er ons nog een heel avontuur te wachten! Als dat avontuur even boeiend wordt als Zombie Kidz dan gaan we hier ongetwijfeld weer heel veel plezier aan beleven. Je hoeft Zombie Kidz niet vooraf gespeeld te hebben, maar wij zijn stiekem wel blij dat we dat wél gedaan hebben en zo het volledige verhaal mee hebben. Zombie Teenz is qua moeilijkheidsgraad moeilijker te winnen dan Zombie Kidz, wat ook mooi in de evolutie past. Het materiaal is opnieuw van mooie kwaliteit, en fijn dat ze (o.a door een speelfiguur in een rolstoel) ook aan diversiteit gedacht hebben. Na 20 speelsessies nog enthousiast zijn en de indruk hebben dat het spel nét nieuw is? Bij Zombie Teenz kan dat! Hier zijn niet enkel de jongens, maar ook de mama’s weer enthousiast!

Zombie Teenz Evolutie, Asmodee, 2-4 spelers, 15 min., vanaf 8 jaar