Dino Draft is een nieuw kaartspelletje van Franse Djeco, in onze ogen toch één van de grotere uitgevers met spellen voor jongere kinderen. Zoals de titel aangeeft leren we de kinderen hiermee het principe van draften. Oftewel: één van je handkaarten kiezen en de rest doorgeven aan de speler naast jou, en dat tot wanneer iedereen nog maar één kaart over heeft!

Kobe (7j.) en Matteo (4j.) spelen Dino Draft

In Dino Draft doen we dit in een poging om ons geheime contract na te leven. Dat contract bestaat uit een dino-soort en een achtergrondkleur, bijvoorbeeld rood + triceratops. Aan het einde van de ronde zal je dus 1 punt krijgen voor elke triceratops én 1 punt voor elke rode achtergrond. Meer nog, je probeert ook te achterhalen welke kaarten je linkerbuur verzamelt, want je krijgt niet alleen punten volgens je eigen contract, maar ook volgens dat van je linker buur. Diegene die daarna de meeste punten heeft, wint het spel!

Draften kenden onze kinderen al, en het contract naleven is dan wel érg eenvoudig (een portie geluk komt ook wel van pas). Het ontfutselen van het contract van je linkerbuur is echter heel moeilijk, bij Kobe en Matteo zorgde dat vooral voor heel veel gebluf. Als ze dat goed (en altijd anders) aanpakken dan is dat quasi onmogelijk en wint de grootste geluksvogel dit spelletje. Om die reden zijn wij niet de grootste fans van Dino Draft. De kwaliteit van de kaarten en het doosje zijn wel van een zeer goede kwaliteit, zoals we gewoon zijn van Djéco!

Dino Draft, Djéco, 2-4 spelers, 10 min., vanaf 6 jaar