Kobe (7j.) speelt Topic_

Het doosje van Topic_ trok meteen onze aandacht, zonder echt goed te weten waar het eigenlijk over ging. Topic_ is een woordspelletje, een korte filler voor de taalliefhebbers onder ons! Met de dikte van de speelstapel kan je vooraf bepalen of je een kort, een gemiddeld of een langer spel wilt spelen. De spelregels zijn vervolgens in 2 minuten uitgelegd.

De bovenste kaart van de stapel bepaalt het aantal lettergrepen dat de woorden moeten hebben, vervolgens moet je op de opengedraaide kaart het thema zoeken en zo snel mogelijk een passend antwoord roepen! Voorbeelden voor het thema ‘energie’ met 3 lettergrepen: batterij, verwarming, energie,… De speler die als laatste een woord verzint krijgt de kaart als soort van strafpunt. Heel af en toe komt het voor dat het aangegeven thema niet op de kaart te vinden is, dan moet je zo snel mogelijk je hand op de stapel leggen. Ook hier wordt de laatste speler weer gestraft.

Hoewel ik bij de spelregels het gevoel kreeg dat Topic_ heel eenvoudig was, bleek tijdens het spelen dat het soms toch moeilijker was dan verwacht om op de juiste woorden te komen. Kobe merkte meteen op dat iets zoals Topic_ zeer geschikt zou zijn om op school te spelen als ze nieuwe woordenschat aanleren. Ze oefenen niet alleen op nieuwe woordenschat maar trainen ook executieve functies (reactiesnelheid, flexibiliteit en volgehouden aandacht). Taalspelletjes zijn niet helemaal ons ding, en dat is ook met Topic_ het geval, maar volgende keer dat ze op school nog eens een spelletje zoeken is Topic_ het eerste dat we voorstellen!

Topic_, Sit Down, 20 min., 2-6 spelers, vanaf 8 jaar