Matteo (4j.) speelt Anijumble

Anijumble is een klein spelletje van het Franse Djéco. Je zou het haast over het hoofd zien in de winkel, maar het is toch de moeite waard om even te bekijken voor jouw kleuter! Het bevat 45 kaarten waarop de dieren door elkaar gegooid werden. Het lijf van een olifant met de kop van een panter, het kop en het lijf horen nooit bij elkaar! Aan jullie dus om zo snel mogelijk de juiste combinatie te vinden!

Elke beurt wordt er één kaart omgedraaid die kan vergeleken worden met de kaarten die al op tafel liggen. De spelers proberen als eerste een combinatie te vinden die wél past om punten te sprokkelen. Staat er op de net-open-gedraaide kaart bijvoorbeeld een gorillalichaam en zie jij tussen de andere kaarten op tafel de kop van een gorilla liggen? Dan kom je daar meteen voor uit en is de kaart met de gorilla-kop voor jou! Tijdens het spel komen er steeds meer kaarten op tafel te liggen, de hoeveelheid varieert heel erg van moment tot moment.

Hoewel de leeftijds-aanduiding 4+ aanwijst kan dit spel zeker ook voor iets jongere of iets oudere kleuters, aangezien het tempo dan gewoon wat lager of wat hoger ligt. Sommige dieren waren voor ons wel niet heel duidelijk, maar na de eerste spelsessie weet je natuurlijk beter waar je op moet letten. Heb jij een kleuter die van dieren houdt én graag reactiespelletjes speelt? Dan is Anijumble zeker iets voor jullie!

Anijumble, Djéco, 15 min., 2-5 spelers, vanaf 4 jaar