Matteo (4j.) speelt Bubble Stories

Een tijdje geleden ontdekten we Bubble Stories, het rode trok niet meteen onze aandacht. De leeftijdsaanduiding “4+” schrok ons ook een beetje af aangezien we steeds vaker merken dat we de kleuterspelletjes wat aan het ontgroeien zijn. Maar dat veranderde al snel toen ik de spelregels las: Bubble Stories is eigenlijk een soort escape room voor kleine kinderen! Het is geen echte escape room, maar zo voelde het zeker wel.

Je start je avontuur in een bepaalde ruimte en je gaat op zoek naar 3 (of 4) voorwerpen. Alle andere kaarten liggen verspreid op tafel, je bouwt zélf je verhaal. Bijvoorbeeld: Je staat in de living en je bent op zoek naar de boekentas, je ziet twee mogelijke opties: je kan de tv opzetten of je kan het aan mama vragen. Voor elke optie kan je de passende kaart op tafel zoeken en je verhaal verderzetten. Foute keuzes leveren rode kaarten op (waarbij je in principe minder punten scoort), bij juiste keuzes gaat je avontuur gewoon verder. Je probeert het avontuur op te lossen door zo weinig mogelijk rode kaarten te nemen, en als je die toch hebt: dan probeer je het toch gewoon nog een keer opnieuw?

Bubble Stories is voor 1 of 2 spelers, onze jongens vonden het leuker om het alleen te spelen en zo alle touwtjes zelf in handen te hebben. Een nadeel is wel dat de herspeelbaarheid beperkt is, eens je het avontuur doorleeft hebt is de verrassing er natuurlijk af. Matteo was teleurgesteld dat er maar 3 verhaaltjes in staan (+ 1 demo), hij was dus ook SUPER blij toen hij deze maand zag dat er een vervolgdeel – Bubble Stories Holidays – was verschenen. Hij haalde ook meteen de eerste versie uit en speelde alle verhaaltjes nog eens opnieuw.

Bubble Stories & Bubble Stories Holidays, Geronimo, 1-2 spelers, 10 min. vanaf 4 jaar

Bubble Stories | Board Game | BoardGameGeek
Bubble Stories Holidays | Board Game | BoardGameGeek