Spelbeschrijving

Cappuccino Cappuccinois een abstract spel waar iedereen met één kleur van koffiebekertjes speelt. Alle bekertjes staan in het begin van het spel in een soort honinggraatvormig veld. De spelregels zijn heel eenvoudig:

Wanneer het jouw beurt is mag je een beker of stapel bekers van jouw kleur (bepaald door de beker bovenaan) bovenop een aangrenzende beker/stapel plaatsen. De enige voorwaarde is dat de stapel die je ‘overneemt’ kleiner of even hoog is.

Als niemand meer kan spelen (als alle stapels geïsoleerd staan) stapelt iedereen zijn stapels tot één grote stapel. Diegene met de hoogste stapel wint het spel.

Onze mening

Cappuccino is een abstract spel maar speelt heel leuk. Bij de eenvoudige variant (hierboven uitgelegd) ben je best wat afhankelijk van de plaats waar je bekers staan aan het begin van het spel. Je kan hiermee pech hebben waardoor het spel minder leuk wordt. De geavanceerde versie biedt hier een oplossing voor: Dan begin je het spel door om de beurt één van je bekers op tafel te zetten, het spel begint dan van zodra alle bekers op tafel staan.

Ondanks de eenvoudige spelregels komt er toch best wat tactiek bij kijken. Ongetwijfeld gaan enkele van je bekers verdwijnen in de stapels van je tegenstanders, maar vooral je ‘grotere’ stapels wil je zo goed mogelijk beschermen en tegelijkertijd ook zo hoog mogelijk maken!

Het is erg mooi materiaal, kwalitatieve bekertjes met leuke motiefjes bovenaan, en ook de doos zelf is van mooie kwaliteit! Els was erg enthousiast om dit spel te spelen (dit komt vooral door de koffie :-)) en het spel viel zeker in de smaak! Als je op zoek bent naar een abstract, kort spel is dit zeker een aanrader!

Conclusie: Cappuccino is een abstracte filler dat in enkele minuten uit te leggen is maar toch wat strategie vraagt! 7/10

Cappuccino

Auteur: Charles Chevallier
Uitgeverij: Pegasus Spiele
Tijdsduur: ± 15 min.

Aantal spelers: 2 – 4
Vanaf 8 jaar