In Color Flush krijgt elke speler 7 gekleurde kaarten om het spel te beginnen. Speciaal daarbij is dat je de achterkant van je kaarten NIET mag bekijken. De bedoeling is heel eenvoudig: zorg ervoor dat alle kaarten in je hand dezelfde kleur hebben (aan de kant die jij kan zien).

Om dat gedaan te krijgen moet je elke beurt 3 acties uitvoeren: een kaart weggeven, een kaart nemen en een kaart omdraaien. De volgorde waarin je die acties doet mag je zelf kiezen, zelfs de persoon en/of stapel waarmee je handelt kan je zelf kiezen. Eenvoudiger kunnen spelregels haast niet zijn, en toch is het een leuk recept voor dit potje plezier! Om goed te renderen kan je Color Flush pas vanaf 3 spelers spelen, maar onze ervaring is vooral: hoe meer spelers, hoe leuker. Het enige nadeel is dat iedereen zijn kaarten goed zichtbaar moet houden; zelf mag je enkel de voorkant van je eigen kaarten zien, maar je moet tegelijkertijd de achterkant van alle anderen hun kaarten kunnen zien.

Color Flush zorgde hier altijd voor veel plezier, maar toch had het ook niet die X-factor waardoor we het keer op keer opnieuw boven haalden en opnieuw wilden spelen.

Color Flush

Blue Orange Games, 3-6 spelers, 10 min., vanaf 7 jaar