Kobe (2j.) speelt 'De Gouden Wortel'

Kobe (2j.) speelt ‘De Gouden Wortel’

Op het worteleiland glinstert een indrukwekkende, gouden wortel! De hazen willen er zo snel mogelijk naartoe, maar er is één probleem: ze kunnen niet zwemmen. Daarom gooien ze grote stenen in het water en leggen ze planken als brug erover. Maar opgelet: als je de lengte van de plank verkeerd inschat, moet je blijven staan en toekijken hoe de concurrenten je inhalen!

Voor De Gouden Wortel heb je om te beginnen een grote tafel nodig, de twee eilanden moeten namelijk zo’n 80cm van elkaar verwijderd staan. Op het materiaal is alweer niets aan te merken: mooie en stevige houten figuren. Het spelverloop klinkt vervolgens heel eenvoudig: je dobbelt de kleurendobbelsteen en legt een steen op tafel. Die steen probeer je zodanig te leggen dat de plank van die kleur er perfect als brug op past. Proberen is niet toegestaan; het is erop of eronder. Afstand inschatten is in het begin echter helemaal niet zo simpel, en als je verkeerd gokt blijft je haas deze beurt gewoon staan. Maar oefening baart kunst!

Kobe kent dit spel inmiddels ruim een jaar. Het is nooit één van zijn favoriete spellen geweest. De Gouden Wortel is (voor Kobe) niet het ‘verslavende’ spel dat hij elke dag opnieuw en opnieuw wilt spelen. Toch zal hij geen nee zeggen als je het voorstelt, hij vindt het best leuk voor af en toe.

Afbeeldingsresultaat voor gouden wortel habaDe Gouden Wortel, Haba, 2 – 4 spelers, vanaf 4 jaar