Österreiches Spiele MuseumHet Oostenrijkse ‘Spiele Museum’ stelt met trots twee nieuwe spellen voor op Spiel 2014. Vorig jaar hadden ze erg veel succes met “Händler der Karibik”, dat later heruitgegeven werd door Pegasus Spiele onder de naam “Port Royal”. De inkomsten van hun spellen gaan naar het goede doel ‘Grenzenlos Spielen’. Breng zeker eens een bezoekje aan hun stand (1-C106).

Bakerspeed

Het afgelopen jaar organiseerden ze een wedstrijd waarbij ze de Oostenrijkse auteurs vroegen een dobbelspel te ontwikkelen, ze waren heel enthousiast over het resultaat! Bakerspeed is het winnende spel van deze wedstrijd, een compact en uitdagend reactiespel. De spelregels zijn eenvoudig: één speler werpt de dobbelstenen, alle andere spelers moeten zo snel mogelijk een bijhorende kaart spelen. Alle spelers kruipen in de huid van onderzoekers die zich moeten haasten in het Victoriaanse Londen.

Auteur: Marko Jelen
Aantal spelers: 2 – 5
Tijdsduur: ± 15 min.
Vanaf 7 jaar
Spelregels: Duits/Engels

Paititi

PaititiPaititi werd gerealiseerd in samenwerking met WRS Spiele. De auteur, Walter Schranz, ontwierp eerder al “World Without End – The Card Game”. In Paititi kruipen de spelers in de huid van een archeoloog om zo artefacten op te graven dat ze kunnen gebruiken voor tentoonstellingen. Het is een kaartspel dat aanvoelt als een bordspel.

Auteur: Walter Schranz
Aantal spelers: 2 – 5
Tijdsduur: ± 45 min.
Vanaf 8 jaar
Spelregels: Duits