Opdracht2-v3

Het is zover, we hebben vijf weken puzzelplezier achter de rug. Gisteren was de eerste zondag dat er geen nieuwe opdracht online verscheen, wat zal het raar doen dat we de komende weken niet meer elke avond achter de computer komen zitten om vraagjes te verbeteren en voorlopige tussenstanden op te maken…

Uiteindelijk deden 188 spelliefhebbers mee aan onze quiz, 52 daarvan haalden de maximumscore! Allereerst hadden we nooit durven hopen zoveel deelnemers te hebben, we herinneren ons nog heel goed wat we tegen elkaar zeiden de dag voordat we onze eerste opdracht online gingen plaatsen: we hoopten dat we op z’n minst 10 deelnemers zouden hebben, het zou nogal gênant zijn als de kans op een prijs 50% was. We wisten niet of onze lezers dit leuk zouden vinden of niet en of ze de moeite zouden doen om mee te doen. Na de eerste opdracht werd al duidelijk dat er interesse voor was, dat konden we alleen maar toejuichen!

Daarnaast willen we ook eventjes de uitgevers bedanken om ons te ondersteunen in deze wedstrijd. Daarom nogmaals hartelijk dank aan Czech Games Editions, NSKN Games, Ravensburger, Whats Your Game en White Goblin Games!

De reacties op de quiz (in opdracht 5) waren geweldig leuk om te lezen, al hadden we niet de tijd om iedereen daar persoonlijk op te antwoorden. De meningen over de moeilijkheidsgraad waren verdeeld, sommigen vonden het ‘veel te moeilijk’, anderen vonden het dan weer ‘te gemakkelijk’. Het overgrote deel vond het een haalbare quiz en zei dat alles goed te vinden was als je er wat tijd in wou steken, aan de eindscores te zien lijkt dat ook wel het geval. De schiftingsvraag was random, wat niet iedereen even erg kon appreciëren, maar dat is nu eenmaal het karakter van een schiftingsvraag: het moest de gelijke standen kunnen doorbreken. Dat bezoekersaantal is de laatste vijf weken nog goed gestegen, en uiteindelijk kunnen we jullie vertellen dat we 22156 bezoekers haalden op 7 maanden tijd.

Tijd om de winnaars aan te kondigen, daar zitten jullie namelijk allemaal heel ongeduldig op te wachten. De antwoorden op de schiftingsvraag waren héél uiteenlopend, dat ging van 256 tot meer dan 4 miljoen! Één dame zat er vrij dicht bij, ze antwoordde 21720 en had dus maar een verschil van 436. Daarmee gaat ze mooi met de hoofdprijs lopen en wint ze Alchemists, het spel dat ze zelf op de eerste plaats had gezet. De andere winnaars werden geloot zoals beschreven in het reglement, met behulp van namenloten.nl. Hier zijn ze dan:

ROOS HOSTENS wint Alchemists

WESLEY FECHTER wint Versailles

MATHIEU LAHEYE wint ZhanGuo

ILSE HUYLENBROECK wint La Isla

AN VAN MOL wint Sushi Go!

 

Proficiat aan alle winnaars én aan alle andere deelnemers!

De winnaars mogen contact opnemen met wedstrijden@spellenmolen.be
voor de verdere afhandeling van hun prijs.

Ben je benieuwd hoeveel punten je gescoord hebt of op welke plaats je bent geëindigd?
Kijk dan snel op de pagina met de eindstand!

Ben je benieuwd naar de antwoorden van onze quiz?
Kijk dan snel op de antwoordenpagina!