Matteo (4j.) speelt DouZanimo

Met DouZAnimo brengt het Franse DJECO een vernieuwende en coöperatieve variant op memory op de markt. Een spelprincipe voor kinderen dat al honderden keren heruitgevonden werd, maar voor jonge kleuters blijft het iets wat ze vaak heel leuk vinden en meestal zelfs heel sterk in zijn!

In DouZAnimo probeer je als team de 12 dieren te vervolledigen, daarvoor heb je 48 beurten de tijd. Die worden netjes bijgehouden met rondetellers in de vorm van kleine dierenfiches: elk fiche mag één keer de dierencirkel rondgaan en wordt daarna vervangen door de volgende. De speler die aan de beurt is mag 2 gedekte kaarten opendraaien en gaat op zoek naar de lichaamsdelen van het dier waar het dierenfiche zich op dat moment bevindt. Je gaat dus niet ‘zomaar’ op zoek naar 2 dezelfde, je wilt de juiste tegels vooral op het juiste moment weten te vinden! Het is coöperatief en dus kan je mekaar gerust wel eens helpen, maar het is natuurlijk de bedoeling dat je de hele tijd alert blijft. Matteo is de memory spelletjes stilaan ontgroeid, maar af en toe blijft dat gewoon leuk!

Memory is een must-have voor elke kleuter in huis. Als je kleuter van dieren houdt en niet zo goed tegen zijn verlies kan is DouZAnimo zeker een kansmaker!

DouZanimo, DJECO, 10 min., vanaf 5 jaar