Spelbeschrijving

Drum RollIn dit spel is elke speler een circuseigenaar die het publiek probeert te vermaken met indrukwekkende shows. Hiervoor neem je nieuw personeel in dienst en probeer je jouw artiesten zo goed mogelijk te voorzien zodat ze hun beste optredens brengen.

Je moet 3 keer een show opvoeren en daar heb je telkens 5 tot 7 dagen (ronden) voorbereidingstijd voor. Elke dag kan je eerst jouw 3 werkers inzetten voor de actiefase: je kan o.a. tickets verkopen, artiesten en personeel inhuren of benodigdheden verzamelen. Daarna is er de distributiefase waarin je de benodigdheden uitdeelt aan je artiesten om deze te voorzien van hun noden. Deze benodigdheden worden weergegeven door blokjes in 5 verschillende kleuren en elke artiest vraagt er drie. Van zodra een artiest één van deze gekregen heeft is hij in staat om een optreden van niveau 1 te geven, door meerdere blokjes te geven geeft een artiest dus een betere show! Tijdens de show levert elk optreden van je artiesten je iets op: bij sommigen is dat geld, bij andere blokjes/kaarten en soms zelf een woonwagen waardoor je die artiest geen salaris hoeft uit te betalen na de show.. Een artiest die een uitstekend optreden (niveau 3) aflevert kan je laten rusten door deze kaart om te draaien. Vanaf dit moment geeft hij geen optredens meer in toekomstige shows, maar levert hij wel éénmalig punten op. Daarnaast is zijn salaris vanaf dan gedaald en is dit een manier om de kosten wat binnen de perken te houden.

Na de 3e show eindigt het spel en worden er nog punten uitgereikt aan diegenen met de meeste artiesten, de meeste perfecte optredens, een grote groep en een perfecte bezetting (als je van elke soort artiest minstens één in dienst hebt). Diegene met de meeste punten wint het spel.

Onze mening

Wij zijn nog steeds erg enthousiast over Drum Roll! Het thema sprak ons al aan en het is ook nog eens goed verwerkt in het spel. Hierdoor lijken alle acties erg logisch en voelt het toch als een ‘gemakkelijk’ spel ook al zijn er best wel wat opties..

Er zijn enkele aanpassingen als je het met twee wilt spelen, maar ook dan is het best leuk. Je hebt uiteraard minder concurrentie op de acties en meestal heb je dan meer personeel/artiesten in dienst dan met meerdere spelers.

Conclusie: Drum Roll is een leuk spel waarin het thema goed verwerkt is! 8/10

Drum Roll

Auteurs: D. Drakopoulos & K. Kokkinis
Uitgeverij: Artipia Games
Speelduur: ± 90 min.
Aantal spelers: 2 – 4
Vanaf 12 jaar