Spelbeschrijving

Eendjesdans

Misschien is het wel één van de bekendste kermisattracties: eendjes vissen. Je kind kan een bepaald aantal visjes vangen en na afloop een prijs kiezen. Eendjesdans is zonder twijfel gebaseerd op deze populaire attractie.

In het midden van de vijver staat een oranje knop waarmee je het water in beweging krijgt, één druk en alle eendjes blijven de hele tijd rondzwemmen! Als je aan de beurt bent kies je één van de vele eendjes, is het jouw symbool? Dan heb je geluk en mag je het eendje houden. Anders plaats je het eendje gauw terug in de vijver, je beurt is helaas voorbij. De speler die er als eerste in slaagt om de drie eendjes met zijn symbool te vangen wint het spel!

Onze mening

Ter voorbereiding heb je fijne vingers nodig om de eendjes te voorzien van heel wat stickertjes. De leeftijdsaanduiding 3+ is ideaal, onze medespelertjes van 2,5j. speelden Eendjesdans al perfect mee! De leuke en kleurrijke eendjes zien er erg aantrekkelijk uit. Voor erg jonge kinderen is het een hele opgave om een eendje terug op die bewegende band te zetten zonder daarbij alle andere eendjes mee te sleuren, maar voor je het weet hebben ze daar zelf een trucje voor gevonden: de vijver gewoon eventjes stilzetten. Verder hoeven we hier weinig woorden aan vuil te maken: Eendjesdans is gewoon leuk voor jonge kinderen, ze spelen het liefst meteen een aantal keer na elkaar!

Conclusie: Eendjesdans is een erg leuk spel in zijn leeftijdscategorie!

Eendjesdans

Met dank aan Goliath!

Met dank aan Goliath!

Eendjesdans

Uitgever: Goliath
Aantal spelers: 2 – 4
Tijdsduur: ± 10 min.
Vanaf 3 jaar