Featherweight Fiesta is één van de kleurrijke kinderspellen dat Gigamic dit jaar op de markt bracht. Met deze indrukwekkende opstelling trek je alvast de aandacht van veel jonge kinderen. Deze (speel)vogels hebben een smartphone gevonden en gaan aan de slag om de coolste selfies te maken! Hoe meer vogels op de foto, hoe meer punten!

Tijdens je beurt kan je één vogel van plaats veranderen en daarmee proberen je opdrachtkaarten te volbrengen. De eerste opdrachten (level 2/3) zijn vrij eenvoudig. Later kan je ervoor kiezen om kaarten van level 4 en 5 te nemen. Deze kunnen meer punten opleveren, maar de kans dat je door je medespelers tegengewerkt wordt (en je kaarten dus moeilijker kan behalen) is aanzienlijk groter! Voor knoeiende medespelers word je dan weer beloond met een extra ei, dat kan je gebruiken voor extra acties. Deze fase van het spel eindigt van zodra de laatste vogel van de rand van de doos is verplaatst. In de laatste fase mogen alle spelers een vogel van de kabels lanceren (wegschieten) met als doel exact één vogel op het touw over te houden. Als je daar in slaagt mag je zomaar een extra opdrachtkaart vervullen!

Over Featherweight Fiesta hadden we dubbele gevoelens. Kobe vond het er kinderachtig uitzien en wilde niet meespelen. Matteo vond het er wel leuk uit zien, maar was de interesse halverwege alweer verloren. In feite is het vrij eenvoudig en kan je mits wat denkwerk elke ronde wel een opdrachtkaart volbrengen. Het lanceren van de vogel in de laatste fase ziet er natuurlijk fantastisch leuk uit, maar daar zit toch wel een grote geluksfactor in het spel, OF wij hebben de juiste techniek nog niet gevonden. De 7+ op de doos is naar ons gevoel verkeerd gekozen, het creëert voor ons althans net te hoge verwachtingen. Kobe en Matteo zijn dit soort spelletjes ontgroeid, maar in een doelgroep met 5- en 6-jarigen kan dit zeker een leuk spelletje zijn. Met Featherweight Fiesta oefen je enerzijds op je ruimtelijk inzicht en anderzijds op de fijne motoriek. Bij het schieten wordt het dan wel een opdracht om het jeugdig enthousiasme onder controle te houden en de vogels niet naar de andere kant van de kamer te schieten. Het spelmateriaal is van uitstekende kwaliteit en de illustraties zijn prachtig, twee factoren die absoluut zullen helpen om menig kind te overtuigen van dit feestelijke spel!

Featherweight Fiesta

Gigamic Spiele, 20 min., 2-4 spelers, vanaf 7 jaar