FindSpelbeschrijving

In Find… worden alle tegels in een vierkant van 6 op 6 gelegd. Spelers zullen elk om beurt tegels omdraaien in de hoop als eerste het gevraagde woord te vinden. Find… werd uitgegeven in twee versies: Find die Liebe & Find den Mörder.

Find die Liebe

In Find die Liebe proberen de spelers het woord ‘LIEBE’ te vormen. Als je aan beurt bent ben je verplicht om een tegel om te draaien, als je daardoor één van de vier hartjes omdraait mag je meteen de vier aangrenzende tegels ook omdraaien. Vervolgens kan je zoeken of je het woord LIEBE kan vormen met zes verschillende tegels. Deze tegels mogen elkaar ook diagonaal aangrenzen, zolang er maar zes verschillende tegels gebruikt worden. Als je daarin slaagt eindigt het spel meteen en ben jij de winnaar, anders is de beurt aan de volgende speler. Als het einde nadert en je er van overtuigt bent dat het woord niet te vinden is in het raster kan je aan het begin van je beurt verkondigen dat het onmogelijk is. Je tegenspelers spelen verder, als aan het einde blijkt dat het inderdaad onmogelijk is, win jij het spel. Anders wint diegene die er als eerste in slaagde het woord te vinden!

Find den Mörder

Find den Mörder verloopt op exact dezelfde manier, alleen zal je hier geen harten vinden maar een slachtofferkaart. Wanneer je de enigste slachtofferkaart omdraait mag je meteen de negen omringende tegels omdraaien.

Voor beide edities zijn gevorderde varianten te vinden op de website www.erlkoenig.net

Onze mening

Deze zoekspelletjes zijn niet aan ons besteed en houden erg weinig in. Je draait maar tegeltjes in de hoop de juiste letter(s) te draaien, diegene met het meeste geluk zal het woord als eerste vinden. Beetje bijzonder dat zo’n saai spel meteen in twee edities wordt uitgebracht, twee identieke spellen, een roos en een zwart, over de liefde en over een moordenaar. De harten en het slachtoffer brengen soms geluk, aangezien je meerdere tegels kan open draaien is de kans groter dat je tijdens die beurt het woord zal kunnen vormen. Anderzijds zijn ze juist negatief, je draait heel wat tegels open maar vaak mis je net één tegel om het woord te kunnen vormen. De volgende speler heeft dus een grotere kans dat hij een juiste letter draait en het woord wél kan vormen. We kunnen een filler met hoge geluksfactor regelmatig appreciëren, maar deze spellen houden voor ons toch erg weinig in en konden ons helemaal niet overtuigen. De lay-out lijkt bovendien wel uit een andere tijd.

Conclusie: Find die Liebe en Find den Mörder zijn twee identieke spellen voor grote geluksvogels.

Met dank aan Truant Verlag!

Met dank aan Truant Verlag!

Find die Liebe Find den Mörder Find…

 Auteur: Heinrich Glumpler
Aantal spelers: 2 – 4
Tijdsduur: ± 15 min.
Vanaf 10 jaar