Matteo (4j.) speelt Franky

Franky Frankenstein, dit spelletje haalde ik uit de stapel omdat het passend was voor het huidige Halloween-thema. De Spaanse uitgever GDM Games bracht het dit jaar op de markt en vertelde er enthousiast over op Spiel ’22. In dit spelletje halen we onze beste naaikunsten naar boven en maken alle spelers een eigen Halloween-pop!

Een reeks willekeurig getrokken kaarten zal niet alleen jouw onderdelen (voeten/armen/lichaam) bepalen maar ook de steken die je uiteindelijk op jouw naaiwerk zal moeten krijgen. Als een race tegen de klok – en dat is toch wel even zoeken voor wie hier geen ervaring mee heeft – “naaien” we onze poppetjes aan elkaar met een felgekleurd touwtje. Wie als eerste én zonder fouten zijn pop afwerkt wint het spel.

Op de speldoos staat vanaf 4 jaar, maar dat is in onze ogen toch niet heel realistisch. Onze vrij pientere 4-jarige had in ieder geval best wat moeite om dit foutloos af te werken. Ook Kobe moest wat zoeken maar slaagde er uiteindelijk wel in. Verder voelde “Franky” niet zozeer als een gezelschapsspel. I.p.v. het verwachte “spel van 5 minuten” zaten we plots bijna 20 minuten lang gezellig samen poppetjes te naaien. Was het leerrijk voor de kinderen? Absoluut! Was het een gezellige ervaring? Zeker wel! Maar een ‘spel’ dat we tijdens een doorsnee spelletjesnamiddag zullen op tafel leggen? Neen, niet voor ons.

Franky, GDM Games, 2-6 spelers, 5 min., vanaf 4 jaar