Spelbeschrijving

Game For Fame is een partyspel waarvan in het buitenland al heel veel exemplaren verkocht werden. Nu werd er ook een Nederlandstalige versie van Game for Fame op de markt gebracht, tijd om het spel eens onder de loep te nemen.

Veel spelregels heb je alvast niet te lezen, want het spel wijst zichzelf uit. De spelers worden verdeeld in 2 tot 4 teams, elk team kiest een pion en we zijn klaar voor de start. Het eerste team neemt een zogenaamde MONEY MAKER kaart en leest de opdracht voor. Je zal bepaalde taken moeten uitvoeren in de hoop punten te verzamelen. Op deze manier gaat het spel door tot één team het vakje van  $30 miljoen, de rode loper heeft bereikt. Alle spelers hebben nu een bepaalde waarde naar gelang hoe goed het team heeft gepresteerd, maar ze hebben tijdens het spel ook persoonlijke bankcheques verdient. De speler met het grootste kapitaal wint het spel!

De opdrachten zijn erg gevarieerd. De ene keer moet je bekende liedjes gorgelen en krijg je een punt per liedje dat je teamleden correct kunnen raden, de andere keer moet je gekke dingen uitbeelden. Soms moet je een zin in verschillende dialecten voorlezen in de hoop dat je teamleden het dialect kunnen raden, maar het kan nog gekker: misschien moet jij wel iets tekenen met een potlood in je mond? Voor andere opdrachten moeten teamleden onderling strijden voor een waardevolle bankcheque. Soms zullen jullie objecten in de ruimte zoeken of gedichten moeten schrijven, andere keer moet je een slogan verzinnen of een hilarische foto maken. Tenslotte kan je ook nog roddelkaarten trekken, deze kunnen er voor zorgen dat teams hervormd worden of dat je geheime, persoonlijke opdrachten krijgt.

Onze mening

Onze vaste lezers weten wel dat partyspellen niet echt ons ding zijn, maar dat we ons in het verleden toch al laten verrassen hebben door een aantal goede partyspellen. Na het lezen van de spelregels (voor zover je daar veel moet voor lezen) wisten we meteen dat dit spel niet op tafel zou komen met onze vaste medespelers, maar we hadden best een groepje in gedachten dat steeds open staat voor een goed partyspel. Helaas was de ervaring niet zo leuk als we gehoopt hadden. Het spel is een brouwsel van heel wat stomme opdrachten. De ene opdracht is ontzettend leuk en zorgt voor hilarische momenten, andere opdrachten zijn zo stom dat we ze liever gewoon aan ons lieten voorbijgaan. Het geheel was niet overtuigend genoeg waardoor we amper zin hadden om het spel helemaal tot het einde te spelen. Het idee dat we heel de tijd als team spelen maar af en toe ook tegen onze teamleden moeten spelen vonden we niet zo leuk, een partyspel is net zo leuk als je van begin tot eind een team vormt. Het grootste nadeel is wat ons betreft toch de herspeelbaarheid. Als je het spel een keer gespeeld hebt dan ken je de opdrachten al wel, de volgende keer is het meteen veel eenvoudiger want sommige opdrachten zijn zo speciaal dat je het gewoon niet meer kan vergeten. Het voordeel van Game for Fame is dan weer dat je het met grotere spelersgroepen kan spelen, 16 spelers is perfect mogelijk!

Conclusie: Game For Fame kon ons helaas niet overtuigen.

Game For Fame

Auteurs: Joseph Pitcher & David McGranaghan
Aantal spelers: 2 – 16
Tijdsduur: ± 30 min.
Vanaf 12 jaar