Spelbeschrijving

Get Bit!Get Bit! is een spannend, snel spelletje. Alle spelers ‘zwemmen’ in een rij en proberen de haai te overleven. De speler die het dichtste bij de haai zwemt verliest één lichaamsdeel of – wanneer al je lichaamsdelen al zijn opgevreten – ben je uit het spel.

Alle spelers spelen tegelijkertijd een kaart. Wanneer twee of meer spelers dezelfde kaart gespeeld hebben bewegen zij helemaal niet. Dan mag diegene die het laagste getal heeft zijn mannetje helemaal vooraan in de rij leggen, dan de 2de laagste, enz. Tot wanneer iedereen die mocht zwemmen gezwommen heeft :-). Met het hoogste getal kom je dus als laatste aan bod om je mannetje vooraan te leggen, tenzij iemand anders hetzelfde getal heeft gespeeld, dan blijf je namelijk gewoon liggen.

Wanneer er slechts 2 zwemmers overschieten eindigt het spel onmiddellijk, diegene die op dat moment vooraan zwemt wint het spel!

Onze mening

Wij vonden Get Bit! heel verrassend. Het is wat gokken want je wilt niet dezelfde kaart als een tegenspeler spelen omdat je dan gewoon blijft liggen, vooral als je al achteraan in de rij ligt! Een hoger getal kan heel goed zijn als niemand die heeft, maar wanneer iedereen hetzelfde getal speelt kan je met een ‘1’ ook goed zijn.

Conclusie: Een luchtig, snel spel waarbij veel gelachen wordt. Ideaal in sommige omstandigheden. 7/10

Get Bit!

Auteur: Dave Chalker
Uitgeverij: Asmodee
Speelduur: ± 20 min.

Aantal spelers: 2 – 6
Vanaf 8 jaar