Happy MeepleMisschien was het sommigen onder jullie al opgevallen dat er een nieuwe banner pronkt links onderaan onze blog: Happy Meeple!

Happy Meeple is een website die ontstaan is in 2012. Het idee achter Happy Meeple is om bordspellen aan een zo breed mogelijk publiek voor te stellen en deze te combineren met wat ze ‘casual gaming’ noemen. Nicolas Guibert (de oprichter) is erg kritisch in het selecteren van de bordspellen. Hij zoekt naar spellen die gemakkelijk uit te leggen zijn in een korte tutorial en een mix zijn van strategie en geluk. Bovendien moeten de spellen speelbaar zijn met twee en mogen ze max. 10 minuten duren. Na een grondige selectie heeft hij o.a. voor Lost Cities en Finito gekozen.

Het aspect van de ‘casual gaming’ kunnen we best vertalen als “online spellen voor iedereen”, hij kwam op dit idee door het populaire Farmville. Happy Meeple is namelijk ook een wereld op zich. Je hebt voedsel nodig om spellen te spelen, en om de zoveel tijd krijg je automatisch voedsel bij. Door graanschuren te bouwen kan je meer voedsel opslagen en dankzij je tarwevelden kan je regelmatig extra oogsten.

De bordspellen kan je spelen tegen andere gebruikers, en als er niemand online is speel je automatisch tegen één van de vele (ro)bots. Je kan op Happy Meeple heel wat verschillende doelstellingen hebben: Sommige spelers willen nieuwe bordspellen ontdekken, anderen willen in elk bordspel het hoogste niveau behalen. Je kan ook je wereld op Happy Meeple helemaal uitbouwen en inrichten naar eigen smaak.

Persoonlijk spelen wij liefst één van de bordspellen en besteden we iets minder aandacht aan het wereldje, maar toch vinden we Happy Meeple een apart concept! We zijn erg benieuwd naar de vorderingen die Happy Meeple in de toekomst nog zal maken en zijn blij dat we met hen kunnen samenwerken: door onze blog te bezoeken (via Happy Meeple) kan je namelijk extra goud of voedsel verzamelen!

Klinkt het ook interessant in jullie oren? Probeer het dan zeker eens uit: Speel online bordspellen op Happy Meeple!

Happy Meeple