Voor sommigen lijkt het alsof de grote vakantie net achter de rug is, maar ze is nog maar net begonnen. Met allerhande corona-maatregelen in binnen- en buitenland wordt het ongetwijfeld een vakantie om nooit meer te vergeten. Wij helpen je graag op weg naar de leukste spelletjes om de vakantie samen door te komen!

Voor de thuisblijvers

Coconuts (Jumping Turtle Games) is hét spel dat hier uit de kast komt als er vriendjes komen spelen. Of ze nu 4, 7 of 12 jaar zijn: dit valt altijd in de smaak. Zélfs de volwassenen spelen met veel plezier mee. Elk z’n eigen aapje, een berg kokosnoten, een verzameling bekers in het midden van de tafel en SCHIETEN MAAR!

Voor wie liever de strategische toer op gaat vermelden we ook Froggit (Smartgames). Dit zomerse spel heb je in een paar minuten uitgelegd en kan je spelen op twee verschillende niveaus (6+ en 8+). Bovendien kan hier je met 6 spelers tegelijkertijd plezier aan beleven en kunnen de kikkers tegen een stootje wind!

Froggit

Voor onderweg

Sinds vorige zomer hebben onze jongens standaard een Smartgame in de auto liggen. Chicken Shuffle is nog steeds een leuke, maar schuift nu door naar Matteo. In deze schuifpuzzel probeer je de kippen op een ei te schuiven. Om een nieuwe opdracht klaar te zetten open je het spelletje en schuif je de volgende kaart naar voren. Daarnaast gaan ook de twee zomerse en magnetische boekjes mee in de auto: Puzzle Beach en Flippin’ Dolphins. In Puzzle Beach helpen we de kindjes op het strand om hun speelgoed terug te vinden door de weg neer te leggen. In Flippin’ Dolphins word je observatievermogen op de proef gesteld en bouw je de onderwaterwereld van de dolfijnen na met de magnetische puzzelstukken.

Voor op vakantie

Dobble (Kids) past ongetwijfeld in elke valies, zélfs in je handbagage. Een klein doosje met ronde kaartjes. De opdracht? Zo snel mogelijk twee dezelfde figuren zoeken. Je vindt Dobble in heel wat verschillende thema’s: van getallen en dieren tot Harry Potter! Voor elk wat wils!

bol.com | Dobble Beach | Games

Tenslotte zouden we ook Rhino Hero (HABA) niet meer kunnen missen op vakantie. Samen bouwen en plezier beleven aan een zo hoog mogelijk kaartenhuisje!

rhino