Spelbeschrijving

JungleBrunchIn een drukke jungle met slangen, apen, vleermuizen en andere wilde dieren is het etenstijd: Jungle Brunch! Elke speler probeert het lekkerste eten voor zijn dieren te vinden en tegelijkertijd te ontsnappen van andermans roofdieren. Niet alle dieren willen dezelfde maaltijd, zo eten de sterke olifanten graag noten en de apen graag bananen. De tijger eet daarentegen buffels of apen en een vleermuis verzwakt je herbivoren.. Kortom: in deze jungle is niemand veilig!

Elke speler krijgt een set van 22 dierkaarten in zijn spelerskleur met o.a. buffels, apen, olifanten,… In het midden van de tafel liggen kruiden, bananen en noten die momenteel in de jungle te vinden zijn en dus mogelijke lekkernijen zijn voor je dieren. Op de kaarten met al deze lekkernijen staat telkens een getal, dat is het aantal punten dat je kan verdienen met die kaart! Iedereen heeft bij het begin van een ronde telkens 6 van zijn dierkaarten op hand. Wanneer je aan de beurt bent speel je twee van deze kaarten: één kaart gedekt en een andere kaart zichtbaar voor alle spelers. Wanneer iedereen op deze manier twee kaarten heeft gespeeld kan de maaltijd beginnen!

De grootte/sterkte van de dieren bepaald welke als eerste aan hun maaltijd mogen beginnen. Zo mag een sterke olifant als eerste zijn eten kiezen, maar hij is wel nogal kieskeurig en kiest er liefst de noten uit.. Apen komen pas later aan bod en eten zo goed als alles. De buffels proberen zo snel mogelijk te eten maar zijn zelf een ideale prooi voor de snellere tijgers! Door je dieren in groepen weg te sturen kunnen ze niet worden aangevallen door vleermuizen of slangen, maar ze eten samen slechts één prooi op. Op deze manier worden alle dierkaarten afgehandeld volgens hun krachtnummer. De speler die deze ronde als eerste mocht beginnen eten wordt de startspeler voor de volgende ronde.

Het spel eindigt als er niet genoeg plantkaarten meer zijn om het aanbod in de jungle aan te vullen of na 9 rondes als je stapel met dierkaarten is uitgeput. De punten die vermeld staan op de verzamelde maaltijden worden opgeteld en de speler met de meeste punten wint het spel!

Onze mening

Jungle Brunch is een leuk en grappig tussendoortje. Het idee achter het spel is erg goed gevonden, maar tijdens het spel zelf komt het thema eigenlijk niet volledig naar boven en wordt er vooral gekeken naar de getallen (de krachtwaarde) op de kaarten. Wat wel erg leuk is is het feit dat iedereen telkens één gedekte en één open kaart speelt, daardoor weet je al min of meer wat er gespeeld is maar blijft de helft toch nog spannend tot wanneer iedereen aan de beurt is geweest, het kan dus altijd anders uitdraaien dan verwacht. Je wilt uiteraard de planten met de meeste punten opeten, maar misschien zit er wel ergens een tijger verstopt die één van jouw dieren komt veroveren! Als je de pech hebt dat er geen smakelijke prooien voor je tijger aanwezig zijn kan het zelf gebeuren dat die je eigen dier op eet, dat wil je natuurlijk voorkomen..

Jungle Brunch is volgens de doos speelbaar vanaf 2 spelers, maar dan is er eigenlijk niet erg veel uitdaging aan. Met 3 spelers is het al heel wat leuker en bij dit spel geldt dan ook vooral: hoe meer spelers, hoe leuker! Doordat alles steeds afhangt van de kaarten van je tegenstander is de interactie in dit spel vrij groot. De kleurrijke illustraties en eenvoudige spelregels nodigen vooral uit om dit spel met kinderen te spelen, maar ook als volwassene kan je wel eens plezier beleven aan dit grappig kaartspelletje.

Conclusie: Jungle Brunch is een interactief en grappig kaartspel, ideaal voor met kinderen. 6,5/10

Jungle Brunch

Auteurs: Luca Bellini & Luca Borsa
Uitgeverij: Quantuum Magic
Aantal spelers: 2 – 5
Tijdsduur: ± 20 min.
Vanaf 6 jaar

Dit spel werd gesponsord door Quantuum Magic.