Spelbeschrijving

Knipper KikkerIn Knipper Kikker kruipt elke speler om de beurt in de huid van een kikker. De kikkerbril (met knipperende ogen) doet je even denken dat je een échte kikker bent en dus… verzot bent op vliegen! Één van de andere spelers heeft toevallig zo’n lekkere vlieg onder zijn beker zitten. Terwijl de ogen van Knipper Kikker toe gaan verschuiven de andere spelers hun bekertjes en verplaatsen ze de vlieg van de ene naar de andere speler. Ze proberen dit uiteraard zo stil mogelijk te doen, want Knipper Kikker gebruikt al zijn andere zintuigen om die lekkere vlieg te volgen.

Nadat de ogen van Knipper Kikker minstens drie keer geknipperd hebben mag de kikker een gokje wagen, hij zegt duidelijk onder welke beker de vlieg volgens hem verstopt zit. Was hij juist? Dan heeft hij geluk en mag hij de vlieg in zijn zak stoppen. Daarna ruilt de kikker zijn bril met de beker van de volgende speler. Het spel gaat op deze manier verder tot de laatste vlieg gevonden is. De speler met de meeste vliegen wint het spel.

Onze mening

Knipper Kikker ziet er vooral erg aantrekkelijk uit. Mooie, kleurrijke illustraties van een vrolijke kikker en twee ogen (van de bril) die alle aandacht trekken. Het materiaal ziet er ook leuk uit, een stevige bril met kwalitatieve bekertjes en vliegen. Het spel zelf kon ons helaas veel minder bekoren. De bekertjes worden wat heen en weer geschoven, maar na een 3-tal beurten heb je het wel gehad. De ene slaagt er niet in om dat stil te doen, de anderen zijn er dan weer té stil in zodat het voor de kikker bijna onmogelijk wordt. Voor kinderen (en volwassenen) die een bril dragen is deze kikkerbril bovendien niet echt handig. De ogen gaan open en toe, en daar is dan ook al het fascinerende mee gezegd. Nadat iedereen de bril eens heeft opgezet is het interessante er al weer af en lijkt er geen interesse meer om het spel ook effectief nog verder te spelen. De leeftijdsaanduiding 6+ is wat ons betreft ook niet ideaal, veel kinderen van die leeftijd vinden Knipper Kikker vast kinderachtig en saai, maar voor jongere kinderen is de bril dan weer te groot.

Conclusie: Knipper Kikker is een mooi uitziende tegenvaller.

Met dank aan Goliath!

Met dank aan Goliath!

Knipper Kikker_RKnipper Kikker

Uitgever: Goliath
Aantal spelers: 3 – 5
Tijdsduur: ± 15 min.
Vanaf 6 jaar