Dobble wordt straks met uitstek het meest besproken spelletje op onze website. Terecht, want het is wellicht ook één van de meest gespeelde spellen hier in huis. Ben je benieuwd hoe Dobble verloopt? Lees dan zeker dit artikel om een idee te krijgen van de spelregels.

Kobe (5j.) en Matteo (35 mnd.) spelen Dobble – Party!

Dit jaar bestaat Dobble maar liefst 10 jaar. Er bestaan al tientallen edities voor jong en oud, een jubileum-editie kon dus uiteraard niet ontbreken! Die komt er in de vorm van een éxtra grote blikken doos: de Dobble Collector Box! Daarin vind je maar liefst twee Dobble versies: Party en Griezelen!

De Griezel-versie bevat uiteraard symbolen die allemaal doen denken aan Halloween: een pompoen, een zwarte kater, een toverdrank, een drietand, een grafzerk,… . Deze versie heeft bovendien een glow-in-the-dark functie. Dat klinkt heel leuk, maar het spel spelen in het donker is toch eerder een utopie. Of je moet de kaarten eerst een heel ruime tijd ‘opladen’ door open in fel licht te leggen, maar dan nog gaat het niet denderend.

De Party-versie bevat allemaal feestsymbolen met een mooi gouden randje. De kaarten zijn nét dat tikkeltje specialer (en groter) dan de andere versies. Deze Dobble Collector is een must-have voor alle Dobble fans. Of interessant voor diegenen die voor het eerst kennismaken met Dobble en zo meteen twee versies tegelijk in huis halen!

Kobe en Matteo waren (zoals bij elke Dobble versie) laaiend enthousiast van deze mooie doos met nog mooiere kaarten erin. Het oog wil ook wat, toch?
Dobble Collector, Asmodee, 2-6 spelers, vanaf 6 jaar