“Smart” staat voor veel meer dan alleen maar Smartgames. Zo behoren ook Smartmax en Geosmart al jaren tot hun gamma. Het laatste jaar zijn er steeds meer assortimenten toegevoegd onder de naam ‘Smart Toys and Games’, twee daarvan zijn Happy Cube en Skillmatics.

In Skillmatics ga je samen met je trouwe metgezel ‘Skilly Billy’ (een stift met een naam) op ontdekking in verschillende thema’s. Je krijgt een koffer met een 12-tal activiteiten die je samen of alleen kan doorlopen. Door de uitwisbare stift kan je ze steeds opnieuw doen en ben je dus best een tijdje zoet! De dozen heb je in twee leeftijdscategorieën (3-6j. en 6+) en in heel wat verschillende thema’s.

Matteo ontdekte ‘De wereld om ons heen’. Een mooi, kwalitatief en leuk koffertje met daarin 6 dubbelzijdige zoekplaten in A3-formaat. Op deze manier worden er 12 verschillende thema’s aangehaald, de zoekplaten zijn tevens de ideale manier om je woordenschat wat breder te maken. Je hebt o.a. thema dieren, dokter, ruimte, speeltuin, boerderij, oceaan, … Matteo vindt de zoekplaten heel leuk en ook Kobe zoekt met veel plezier nog eens mee. Ideaal voor in de kleuterklas!

Kobe ontdekte ‘Ruimte verkenners’, ook hier een koffer met 20 verschillende opdrachten. In deze doos vind je o.a. doolhoven, een sudoku, een zoekplaat, een gezelschapsspelletje, heel veel weetjes (en een quiz), een woordzoeker, een kruiswoordraadsel en nog veel meer. Kobe was als grote ruimtefanaat uiteraard helemaal in de wolken met deze ontdekkingskoffer. De leeftijdsaanduiding klopt ongetwijfeld (6-9jr.), voor Kobe waren sommige platen nog aan de moeilijke kant terwijl hij andere wel al goed kon. Deze koffer zal de komende jaren dus nog regelmatig bovengehaald worden, zo kan hij er elke keer opnieuw plezier aan beleven!

Naast deze twee koffers hebben ze ook deze thema’s nog in het gamma:
– Dierenrijk (3-6 jaar)
– Test Jezelf (vanaf 6 jaar, voor de hele familie!)
De hele reeks vind je hier!

Ook Happy Cube is een nieuwe reeks in het gamma van Smart Toys. Happy Cubes zijn schuimen puzzelstukjes waar je kubussen – en nog veel meer – van bouwt. Een kubus bouwen lijkt eenvoudiger dan het werkelijk is! Je vindt ze in alle maten en vormen: van een junior-pack (voor kindjes vanaf 4 jaar) tot een expert pack waar je ook als volwassenen even zoet mee bent. Je bouwt een kubus en puzzelt ze daarna weer in hun oorspronkelijke vorm. Klaar voor wat extra uitdaging? Combineer dan de verschillende kleuren voor speciale 3D vormen! Het ideale kleine cadeautje waar je even zoet mee bent. Onze jongens bleken er deze keer weinig geduld voor te hebben.