Kobe speelt Cijferstorm groep 5/6

Wie onze recensie over Rekenduo las, merkte in het filmpje op dat Hans De Zeeuw eerder al een reken kaartspel ontwierp. Je vindt Cijferstorm in 3 varianten: groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. Het principe is echter hetzelfde: je hebt een aantal kaarten op hand, aan jou de opdracht om hiermee een bewerking te maken om tot het gegeven resultaat te komen!

In de gemakkelijkste versie, voor het eerste en tweede leerjaar als we naar België zouden vertalen, vind je antwoordkaarten in 2 moeilijkheidsniveaus: tot 10 en tot 20. Hoe meer kaarten je gebruikt om tot een oplossing te komen, hoe meer punten je aan het einde van het spel wint! Met 15 als uitkomst kan je 10+5 leggen, maar ook 10+2+3 of 5×2+5, … De mogelijkheden zijn eindeloos, maar iets verzinnen met de kaarten die je op hand hebt is toch niet altijd even gemakkelijk! Wel kan je het niveau gemakkelijk aanpassen aan de klas en zelf beslissen welke bewerkingen wel of niet gebruikt mogen worden.

De versie voor het derde/vierde leerjaar heeft vanzelfsprekend grotere getallen, waar je bewerkingen tot 99 mee kan maken. De laatste versie kan tenslotte tot 999, hier proberen alle spelers met dezelfde getallen een bewerking te vinden die zo dicht mogelijk ligt bij het opgegeven resultaat. Goed kunnen rekenen in één ding, maar heel creatief en out-of-the-box denken met een reeks getallen is een leuke uitdaging!

Hoewel het concept van Cijferstorm eenvoudig is en het echt een puur rekenspel is, waren Kobe en Matteo dolenthousiast hierover. Het out-of-the-box-denken maakt dat het ook in de thuissituatie leuk kan zijn voor kinderen die houden van getallen, maar daarnaast is Cijferstorm ongetwijfeld ook leuk voor op school! Je kan Cijferstorm ook online spelen, klik daarvoor hier.

Cijferstorm