Matteo (4j.) speelt Dragon Inferno

Dragon Inferno is een nieuwe titel in de zeldzamere reeks multiplayer spelletjes van Smartgames. Deze keer een spel voor twee spelers met een zeer geliefd thema’s: draken! De ontdekking begint uiteraard bij het materiaal, en wauw: wat hebben ze hier weer een pareltje op de markt gebracht. Het materiaal is niet alleen heel mooi en van goede kwaliteit, maar vooral ook heel functioneel. De gaatjes in het kartonnen speelbord dienen voor de eitjes. Over die eitjes bouwen de spelers hun koninkrijk en daarop passen de vuurspuwende draken nog eens perfect!

Dat vat alvast de spelregels samen: elke speler doet een poging een zo groot mogelijk koninkrijk te bouwen door tetris-achtige blokfiguren op het bord te puzzelen. Naast het puzzelen denk je ook meteen strategisch na hoe je de drakeneieren daarbij betrekt. Door eieren te pletten creëer je strafpunten, maar door eieren aan je koninkrijk toe te voegen ontgrendel je de volgende vuurspuwende draak. Die moet je vervolgens meteen op eerder gelegde koninkrijk-tegels puzzelen. Het spreekt voor zich dat je die dus enkel wilt ontgrendelen op momenten dat je het koninkrijk van je tegenstander kan platleggen, en niet dat van jezelf. Op die manier wordt Dragon Inferno een spel met heel simpele spelregels maar toch voldoende diepgang en strategie.

Het speelt zo aangenaam dat toekijkende spelers altijd spijt hebben dat je Dragon Inferno niet met méér dan twee spelers kan spelen. Gelukkig duurt een spelletje niet al te lang waardoor je snel kan afwisselen. De afwisseling in het spel is beperkt en de herspeelbaarheid daardoor ook. Maar dat maakt Dragon Inferno niet minder leuk!

Dragon Inferno

Dragon Inferno, Smartgames, 2 spelers, 15 min., vanaf 7 jaar