Kobe en Matteo spelen Guzzle

Guzzle is een puzzel-spelletje voor twee spelers. Het lezen van de spelregels was best verwarrend: in de Nederlandstalige spelregels staan namelijk enkele fouten. Na het lezen van de Engelstalige spelregels werd het duidelijk, want in principe is dit een super eenvoudig spelletje: als eerste een octopus maken!

Guzzle is vanaf 6 jaar, maar omdat onze Matteo een fervente puzzelaar is mocht hij het meteen opnemen tegen grote broer. Wat nog meer in zijn voordeel speelt: het aantal puzzelstukken wordt aangepast aan ieders niveau! Met maar liefst 8 verschillende niveaus zijn er dus heel wat mogelijkheden. Hoe hoger je niveau, hoe meer puzzelstukken je verplicht moet gebruiken. Je doel is echter altijd hetzelfde: een octopus maken met 8 tentakels, zonder ‘open’ eindes. Op die manier ontstond er ondanks het leeftijdsverschil meteen een eerlijke concurrentie tussen de twee broertjes. Dat is gewoon bijzonder leuk en speciaal. Het puzzelen van de octopus ziet er gemakkelijker uit dan het is!

Qua materiaal zijn alle puzzelstukjes van hout gemaakt. Jammer genoeg brokkelde er hier en daar gemakkelijk een stukje print af, de puzzel terug losmaken moet dus met enige voorzichtigheid gebeuren. Wij vinden Guzzle een heel leuk spelletje en absoluut een aanrader voor jonge puzzel-liefhebbers. Anderzijds is het wel een abstract en eenzijdig spelletje, hoe meer je de technieken onder de knie krijgt, hoe sneller je de puzzel zal kunnen maken. Ik verwacht dat Kobe en Matteo het nog wel een paar keer gaan spelen. Ze zullen er ongetwijfeld nog veel plezier aan beleven, maar tegelijkertijd zal het – door het gebrek aan variatie – geen topfavoriet worden.

Guzzle (box), published by Djeco (2020)Guzzle, Djeco, 15 min., 2 spelers, vanaf 6 jaar