Matteo (5j.) speelt Jooky Jooky

Jooky Jooky sprak de jongens meteen aan bij het zien van de doos. De meppers en de kakkerlak verklappen alvast dat er bij Jooky Jooky veel plezier te beleven valt! Onze ervaring met dat soort spelletjes is echter niet super positief, ze zien er vaak leuk uit maar stellen inhoudelijk meestal niets voor. Benieuwd of Jooky Jooky zich kan onderscheiden van de rest? Wij wel!

Na het lezen van de spelregels waren niet alleen de kids, maar ook wij enthousiast. Eindelijk eens een mep-spelletje mét leuke inhoud! Jooky Jooky is ideaal voor de aandachtige kijkers onder ons, want in 4 verschillende soorten opdrachten komt het er steeds op neer om de opdrachtkaart goed te observeren en simpelweg ja/nee te antwoorden op de vraag. Is het antwoord ja? Dan mep je op de kakkerlak. Maar pas op, want als je fout klopt, verlies je een punt! Tussen die opdrachten vind je doolhoven (Kan Jooky ontsnappen?), zoekprenten (Staat Jooky op deze tekening?), meerderheden (Zijn er meer Jooky’s dan meppers?) en levensvragen (Leeft Jooky nog?).

Jooky Jooky is een kort maar leuk partyspel. Kobe en Matteo gaan dit ongetwijfeld nog met veel vriendjes en familieleden op tafel leggen, en deze keer spelen wij met plezier mee!

Jooky Jooky, Synapses Games, Asmodee, 2-5 spelers, 15 min., vanaf 6 jaar