Kobe (3j.) speelt 'Op de Regenboog'

Kobe (3j.) speelt ‘Op de Regenboog’

Ook dit spel speelde Kobe voor het eerst op Spiel 2018. In dit kleurrijke 3D-spel worden de spelers gemotiveerd om een regenboog te maken waar Kater Kolja op het einde kan afschuiven. Zelfs zonder te weten hoe het gaat trekt dit mooie spel de aandacht van vele kinderen!

In dit regenbogen-spel leren de kinderen 1, 2 en 3 herkennen op een dobbelsteen. Ze laten het schaap vervolgens over hetzelfde aantal wolken springen, maar het maakt helemaal niet uit naar wélke wolken ze springen. Terwijl ‘in de juiste richting lopen’ in veel andere spellen dus een extra moeilijkheid is, draait het hier enkel en alleen om het tellen zelf. En als dat nog te moeilijk is, dan kan je het spel zelfs perfect spelen zonder de dobbelsteen. Daar waar het schaap eindigt wordt de wolk omgedraaid. Heb je een regenwolk? Dan heb je pech en is je beurt voorbij. Een regenboogkleur? Dan heb je geluk en mag je die specifieke kleur toevoegen aan de regenboog. Van zodra de regenboog compleet is eindigt het spel en zijn alle spelers samen gewonnen; verliezen is hier niet aan de orde!

Voor Kobe waren dit heel eenvoudige spelregels, we speelden dan ook meteen de tweede variant waarbij je de regenboog in de juiste volgorde probeert te maken. De kleuren die je pas later in het spel nodig hebt moet je nu goed onthouden tot wanneer je ze nodig hebt. Een uitdaging waar hij blijkbaar heel goed in is!

Moeilijk of niet moeilijk, Op de regenboog is gewoon een heel leuk spel voor jonge kleuters. Kobe haalt het keer op keer uit de kast en het behoort ongetwijfeld tot één van zijn favoriete spellen!

Ook Matteo (13 mnd) vliegt als een speer naar de tafel als hij ‘Op de regenboog’ ziet staan. Voor hem gaat het voorlopig zo: de dobbelsteen voorzichtig van zijn handje laten rollen en daarna een wolkje nemen. Grote broer doet al de rest, maar genieten doen ze allebei!

Regenboog2

Matteo (13 mnd.) speelt ‘Op de Regenboog’

Op de Regenboog, Haba, 2-4 spelers, vanaf 2 jaar