Wij waren héél blij toen we zagen dat Recto Verso beschikbaar werd. Het is namelijk de vernieuwde versie van wat wij in 2014 al in het Duits konden testen: La Boca (Kosmos). Wij waren toen al grote fans van La Boca, maar de dure prijs heeft ervoor gezorgd dat het toen nooit van de grond kwam. De kostelijke timer hebben ze nu weggelaten, waardoor hetzelfde topspel nu voor een heel aanvaardbare prijs verkrijgbaar is!

Matteo (4j.) en Kobe (6j.) spelen Recto Verso

In Recto Verso gaan we samen bouwen, letterlijk. Twee spelers bouwen gelijktijdig (en zo snel mogelijk) aan een bouwwerk, maar ze zien enkel het aanzicht van hun kant. Om het toch samen te kunnen afwerken heb je niet enkel een goed ruimtelijk inzicht nodig, maar zal communiceren met je medespeler cruciaal zijn! Je moet telkens alle blokken gebruiken, dus blokken die niemand ziet zullen jullie binnenin moeten verstoppen. Opdrachten zijn er op 2 verschillende niveaus. Hoe sneller jullie klaar zijn, hoe meer munten jullie verdienen. Om die tijd te bepalen is er wel een stopwatch (of smartphone) nodig. Eén opdracht duur maximaal 2 minuten, en iedereen speelt 2 keer met elke andere medespeler. Wie aan het einde het meeste munten heeft verzameld wint het spel.

Recto Verso is in 2 minuten uitgelegd. We speelden het spel met heel wat spelers uit verschillende doelgroepen, en iedereen is meteen enthousiast! Hoewel de spelersaanduiding 2-6 aangeeft, vinden wij Recto Verso op z’n best met 3 of 4 spelers. Met een grotere groep is de downtime voor de niet-bouwers betrekkelijk langer. Recto Verso is een spel dat Kobe en Matteo graag op tafel leggen als we bezoek krijgen, plezier verzekerd!

Recto Verso, Geronimo Games, 30 min., 2-6 spelers, vanaf 8 jaar