Kobe (4,5j.) en Matteo (29 mnd.) spelen Robbie Robot

Robbie Robot maakt deel uit van ‘de gele reeks’ van White Goblin Games, een reeks kaartspellen voor kinderen. Het was dit jaar bovendien één van de genomineerde spellen voor het Duitse ‘Spiel des Jahres’.

Robbie Robot is een klein, coöperatief en origineel kaartspel waar je afstanden leert inschatten. Eén speler geeft de snelheid aan (traag – middel – snel) en zegt vervolgens twee keer PIEP. Het is nu aan de andere spelers om te gokken hoe ver die speler in gedachten is geraakt over de racebaan. Hoe correcter de gok, hoe meer punten je als team verdient. Winnen of verliezen is er in dit spelletje niet bij, maar je probeert elke keer meer en meer punten te scoren. Hoe vaker je het speelt, hoe beter je mekaar leert in te schatten.

Robbie Robot viel zowel bij Kobe als bij Matteo in de smaak. Het is leuk om samen te spelen en vooral heel erg uniek tegenover andere spellen in onze collectie. Je leert in dit spelletje o.a. stil zijn, aandachtig luisteren, samenwerken, mekaar beter kennen enz. We zijn blij om het in de collectie te hebben! Desondanks is Robbie Robot toch geen favoriete spel voor de jongens. Zij vinden het leuk om een keer te spelen, maar zullen het geen twee keer na elkaar spelen.

Robbie Robot (Gele Reeks) - White Goblin Games

Robbie Robot, White Goblin Games, 15 min., 2-6 spelers, vanaf 5 jaar