De Letse uitgever LOGIS bracht dit najaar weer een paar mooie spelletjes op de markt. Voorlopig is UFO BOOM niet (of zeer moeilijk) verkrijgbaar in België, maar wij namen het spel alvast even onder de loep. Wat meteen opvalt is het thema ‘ruimte’. Een thema dat zeer populair is bij steeds jongere kinderen en toch nog niet zo heel sterk vertegenwoordigd wordt in de spelletjeswereld. UFO Boom heeft op dat vlak alvast een streepje voor, zowel Kobe als Matteo wilden er graag mee aan de slag!

Kobe (6j.) en Matteo (3j.) spelen UFO BOOM

De spelregels zijn erg eenvoudig: vervul als eerste 5 opdrachtkaarten waarbij je twee ruimtewezens bij elkaar plaatst. Elke beurt kan je dobbelen en vervolgens ruimtewezens/zwarte gaten/kometen van plaats veranderen. Je kan daarbij niet door kometen/zwarte gaten lopen en je mag nooit meer dan 2 ruimtewezens op één vlak hebben. Hoewel de spelregels zo simpel zijn, besef je al snel dat je het toch zeer tactisch kan maken. Meestal kan je slechts 2 stappen benutten, aan jou om uit te dokteren hoe je die zo nuttig mogelijk kan gebruiken en je opdrachtkaart (of misschien zelfs 2?) te vervullen. Op deze manier wordt UFO BOOM een tactisch spelletje tegen de klok, wie haalt het als eerste?

Het leuke aan UFO BOOM vind ik de grote groeimarge. Eenvoudige spelregels zorgen ervoor dat jonge kinderen heel gemakkelijk kunnen meespelen en zo gaandeweg meer strategie ontdekken in het spel, die strategie zorgt ervoor dat het ook voor de oudere kinderen nog leuk is om mee te spelen. De leeftijdsaanduiding (6+) klopt vermoedelijk voor het tactische spel, maar de oudste kleuters kunnen ongetwijfeld ook al veel plezier hebben aan UFO BOOM!

UFO Boom, Logis, 2-4 spelers, 20 min., vanaf 6 jaar