Nadat wij als mama’s al jaren fan waren van UNLOCK, konden nu ook Kobe en Matteo kennismaken met een escape spel! En of ze enthousiast waren. Kobe kon het introductieverhaal lezen om het spel te kunnen starten, voor de rest van het spel moet je nog niet kunnen lezen. Je kan dit als ouder ook prima voorlezen.

De spelers bevinden zich telkens in een bepaalde ruimte en gaan op zoek naar voorwerpen en andere locaties. Dankzij een introductiespel leren de kinderen het spelprincipe kennen. Hoewel het voor hen compleet nieuw is voelt het allemaal zo natuurlijk aan dat het vanzelf gaat. Bepaalde kaarten leg je tegen elkaar om ruimtes te vormen, alle getallen die je vindt verwijzen naar een voorwerp en dat kan je op zijn beurt weer ergens anders gebruiken. Een sleutel(kaart) leg je bijvoorbeeld tegen een kist om ze te openen, zo ontdekt je nieuwe symbolen/getallen en gaat het spel gewoon verder. De tijd die je erover doet is niet van belang, integendeel: je probeert zo aandachtig mogelijk te werk te gaan om zeker geen verborgen getallen te missen en het spel met zo veel mogelijk sterren te winnen!

Kobe en Matteo waren meteen verkocht door dit spel, het is gewoon gewéldig! Naast het introductiespel zijn er 6 scenario’s die je kan doorlopen. Je kan ze in principe opnieuw spelen om je puntentotaal te maximaliseren, maar Unlock Kids! is uiteraard niet het spel dat je opnieuw en opnieuw blijft spelen. De aanbevolen leeftijd is vanaf 6 jaar, maar voor cognitief sterke kinderen kan het ongetwijfeld al (heel wat) vroeger. Idealiter speel je dit spelletje alleen of als duo, want te veel spelers heeft hier geen meerwaarde. Kobe en Matteo vonden het héél jammer toen alle scenario’s uitgespeeld waren en hopen vurig dat hier een vervolg op komt!

Unlock kids is een absolute aanrader voor alle kids die graag onderzoekend te werk gaan!

Unlock Kids!, Asmodee, 1-4 spelers, 30 min., vanaf 6 jaar