Voor trouwe volgers is het niets nieuws meer, maar “Games by Smart” heeft zijn gamma dit jaar serieus uitgebreid. Na de vorige aankondigingen brengen ze nu ook Smartivity naar België, een reeks duurzame bouwsets gebaseerd op Techniek & Wetenschap. Kobe kreeg van Sinterklaas een muziek machine.

[smartslider3 slider=”3″]

Aanvankelijk wist hij niet goed wat hij er van moest verwachten, het openen van de doos was dan ook een leuke verassing: een heleboel duurzaam en laser-gesneden houtonderdelen, metalen geluidsplaatjes, elastiekjes en een handleiding. Als Kobe geen gezelschapsspelletjes speelt, is hij meestal LEGO aan het bouwen. Maar dit soort van bouwen is voor hem toch helemaal nieuw. De handleiding is heel duidelijk en je hebt geen lijm of ander materiaal nodig om het muziekmachine in elkaar te steken. Alle houten onderdelen worden vastgezet met kleine elastiekjes, waarvoor je zeer nauwkeurig en geduldig moet kunnen werken. Terwijl de eerste elastiekjes hier nog voor veel frustratie zorgden was hij er tegen het einde een echte kampioen in. Gelukkig zitten er ook voldoende reserve-elastiekjes in de doos!

Naast het muziek-machine bouw je ook een bewaardoosje voor alle pinnen. Die pinnen steek je vervolgens (zoals aangegeven in de handleiding) in het muziekmachine. Door aan de hendel te draaien tover je de klanken van een bekende melodie tevoorschijn. Wat een leuk gevoel als je plots herkenbare klanken hoort uit iets wat je hélemaal zelf in elkaar hebt gestoken! Er staan een 6-tal liedjes in de handleiding, maar je kan uiteraard ook zelf experimenteren en eigen liedjes verzinnen. Kobe koos voor Jingle Bells en wilt binnenkort alles veranderen om Twinkle Twinkle Little Star te maken.

Naast het bouwen en het experimenteren met verschillende melodieën ontdekken ze ook de werking van tandwielen en percussie instrumenten. Kobe is dol enthousiast over zijn muziek machine en heeft dit met véél plezier gebouwd, dat smaakt naar meer!

Toychamp | Smartivity Music Machine