Kobe en een wereldbol, dat is altijd een interessante combinatie. Tijdens de lockdown deed hij niets lever dan atlassen bestuderen, vlaggen uit het hoofd leren en andere weetjes over onze mooie planeet te ontdekken. En net dan verschenen de eerste beelden van deze nieuwe Vtech Video Globe, tijd voor een test!

Deze kleurrijke en interactieve wereldbol is voorzien van een kleuren lcd-scherm met meer dan 600 video’s van de BBC. Je kiest één van de 10 categorieën en wijst een locatie aan op de wereldbol. Vervolgens krijg je een interessante video te zien en kom je steeds meer te weten over onze aarde.

Naast gezelschapsspelletjes en constructiemateriaal is er weinig speelgoed dat Kobe écht lang kan bezighouden, maar deze Video Globe lijkt wel op zijn lijf geschreven. Voor school, na school of elk ander vrij momentje gaat hij snel met zijn wereldbol aan de slag. Door het ruime aanbod is hij wel eventjes zoet. Zijn interesse gaat momenteel vooral uit naar de diersoorten (en waar ze allemaal leven), geologie (bergen/watervallen), vlaggen, talen en algemene weetjes over een land. Het leuke aan dit ruime aanbod is dat hij er later ook nog kan bijleren over de hoofdsteden, valuta, bezienswaardigheden en nog veel meer!

Naast ruim 5 uur aan videomateriaal kan je er ook 3 uitdagende spellen op spelen, waarvan één spel ook met twee deelnemers kan gespeeld worden! In de spelletjes heeft hij momenteel minder interesse maar wij vinden het alvast heel leuk dat deze aan de Video Globe werden toegevoegd! Tenslotte kan je de Globe ook nog verbinden met Explr@Park om nog extra videomateriaal te downloaden.

De leeftijdsaanduiding vanaf 7 jaar is vermoedelijk correct, maar deze Video Globe is zéker ook een aanrader voor leergierige 5/6-jarigen!

Vtech Video Globe