Kobe (5j.) speelt CUBE DUEL

Smartgames bracht dit jaar voor het eerst gezelschapsspellen uit. Ze hebben al naam en faam voor hun logische denkspellen voor jong en oud, maar voortaan kunnen we dus ook samen onze hersens kraken. Froggit viel hier eerder al heel erg in de smaak, maar wat met Cube Duel?

Cube Duel ziet eruit als een echte smartgame, je krijgt een stevige houder en een hoop Tetris-achtige 3D blokken in twee kleuren. De kubus kan je eenvoudig opbergen en is daarom ook heel eenvoudig mee te nemen (zonder de grote doos). Je ziet in één oogopslag dat je deze keer 2-in-1 krijgt: een ‘klassieke’ smartgame én een gezelschapsspelletje!

Met het bijhorende boekje krijg je 80 solo-opdrachten in 5 niveaus. Deze opdrachten zijn echte hersenkrakers voor jong (10+) en oud. Hou je van abstract puzzelwerk? Dan is dit alvast iets voor jou!

Het 2-speler-spel is minstens even leuk. De regels zijn heel eenvoudig: beurt om beurt plaatsen jullie een blok in de houder, het spel eindigt wanneer er geen blok meer geplaatst kan worden. De speler die de meeste vlakken zichtbaar heeft aan de open kanten van de kubus wint het spel. Het is een constante afweging tussen punten pakken en niet teveel punten weggeven. Heel abstract en strategisch, iets wat bij Kobe wel in de smaak valt. Een kort spelletje dat op elk niveau gespeeld kan worden.

Cube Duel is een echte aanrader voor strategische denkers die graag abstract puzzelen. De leeftijdsaanduiding is 10+, maar kan voor veel kinderen wel vroeger denk ik. Alles hangt af van de smaak van de kinderen, want niet elk kind is gebaat met een abstracte 3D-kubus.

Cube Duel, Smartgames, 15min., vanaf 10 jaar