Onze vaste volgers zullen ongetwijfeld al veel gehoord en gezien hebben van Dobble: het spelletje met de ronde kaarten waar je steeds op zoek gaat naar twee dezelfde symbolen. Bijna een jaar geleden kon je op onze website al lezen dat Dobble één van Kobe zijn favoriete spelletjes was, en dat is het nog steeds! Het is leuk, verslavend én gemakkelijk om mee te nemen. Ook Matteo speelt het inmiddels heel graag en goed met ons mee.

Kobe (5j.) en Matteo (35mnd.) spelen Dobble!

Toch was er nog steeds die ene variant die Kobe zo graag wilde. Dobble 360°, de versie waar voor hem alles mee begon. Ruim anderhalf jaar geleden zag hij deze paarse, ronddraaiende handjes staan op een spellenbeurs en trokken ze meteen zijn aandacht. Hij was dan ook door het dolle heen nu we Dobble 360° ‘eindelijk’ in huis haalden: Dobble met nét dat tikkeltje extra.

Ook in deze versie ga je op zoek naar twee dezelfde symbolen. Zoals je al kan vermoeden zoek je het gemeenschappelijk symbool tussen de twee ronddraaiende kaarten. Diegene die het gevonden heeft wint de twee kaarten. De speler die op het einde de meeste kaarten verzamelde wint het spel. Net als met de andere Dobble versies kan je ook nu 5 andere mini-spelletjes spelen (zonder de totem). Voor de Dobble verzamelaars: deze versie bevat alweer nieuwe symbolen!

Hoewel Kobe stapelzot is van dit spelletje zien wij er toch een paar kleine nadelen aan. Het gebruik van de batterijen is daar één van, maar ook het feit dat de kaarten lichtjes naar beneden gekanteld zitten is soms wat ongemakkelijk voor volwassenen. Tenslotte is deze versie uiteraard iets minder gemakkelijk op te bergen of mee op vakantie te nemen. Maar dat kan de pret voor Kobe in ieder geval niet bederven!

SPEL DOBBLE 360°

Dobble 360°, Asmodee, 2-8 spelers, 10min., vanaf 6 jaar