Kobe (5j.) en Matteo (35 mnd.) spelen Drago-Tuku

Drago-Tuku is de naam van het eiland waarop dit spel zich afspeelt, een eiland gedomineerd door draken! Als bewoners proberen we samen een kasteel op te bouwen, maar de draken maken het ons knap lastig! Drago-Tuku is één van de spelletjes van LOGIS dat Jumping Turtle Games dit jaar naar de Nederlandstalige markt brengt!

Toen ik de spelregels las dacht ik heel even ‘oei’. Dobbelen en rondjes rondjes lopen, been there, done that. Toen we een paar minuten bezig waren zag ik het enthousiasme in Kobe zijn ogen en werd al snel duidelijk dat Drago-Tuku veel méér dan dat was. De spelregels zijn inderdaad heel simpel: je dobbelt en zet ofwel je pion 1 tot 4 stappen vooruit, ofwel de draak. Onderweg neem je een brokstuk mee dat je aan het einde van je ronde bij het kasteel kan achterlaten. Op die manier blijven jullie ‘rondlopen’ tot het kasteel af is. Eenvoudig? Dat dacht je maar, want die draken komen steeds meer in onze weg te staan en maken het een pak lastiger! Als je een draak ontmoet vlucht je uit angst het bos in, daar kan je alleen maar terug uit door een zon te dobbelen. Jij, of één van je tegenstanders, want een zon op de dobbelsteen mag je namelijk op elk moment van het spel voor een medespeler inzetten.

En DAT, dat tilt het spelletje plots 10 levels hoger. Het creëert een soort verbondenheid tussen de spelers. Van zodra één iemand ‘gevangen’ zit roepen de anderen meteen “ik kom je helpen!”. Meer dan in andere coöperatieve spelletjes heb je hier echt het gevoel van samenhorigheid. Je hebt mekaar écht nodig in dit spel.

Dat maakt van Drago-Tuku hét spel dat je als gezin in huis wil halen, met de nadruk op “samen” spelen. Echte quality time. Geen strategische hoogvlieger, maar wel een gemoedelijk, eenvoudig, spannend en vooral ‘gezellig’ spel voor dappere helden. Wat ons betreft één van de betere coöperatieve spellen voor kinderen!

Drago-Tuku - Ontdek elke dag straffe deals en leuke nieuwigheden bij  DreamLand


Drago-Tuku, Jumping Turtle Games, 2-4 spelers, 20min., vanaf 5 jaar