Farm Rescue is ontworpen door de Baltische uitgever Brain Games en wordt door Jumping Turtle Games gedistribueerd binnen het Nederlandse taalgebied. Je kan je verwachten aan een dierlijk memory-spel met een unieke twist.

Kobe (4j.) en Matteo (2,5j.) spelen Farm Rescue!

De dierentegels vormen een kleurrijk speelveld en worden omringd door een weg. Op die weg is een boze wolf op weg naar de ingang van onze boerderij, het is dus aan ons om hem tijdig te kunnen stoppen! Je leest het al, we gaan dus samenwerken. De twee dobbelstenen (dier+kleur) bepalen welk kaartje je moet omdraaien en onthouden. Van zodra je een onzichtbare combinatie dobbelt is het aan jou om te herinneren waar dat dier lag. Zoals dat in coöperatieve spellen hoort mag je uiteraard eerst overleggen met je medespelers. Een juiste beslissing brengt de boer een stap dichter bij de wolf, maar een foute keuze levert de wolf een grotere voorsprong op! Slagen jullie erin om de wolf in te halen? Dan winnen jullie samen het spel!

Farm Rescue is zonder twijfel een leuk spel. Waar de meeste memory-spellen toch ‘ieder voor zich’ zijn, kan je hier samenwerken. De kleurrijke dieren maken het een succes voor elk kinder oog en de concurrentie tussen de boer en de wolf maken het met een beetje spanning helemaal af! Kobe en Matteo kiezen het spel niet zo vaak uit ons te grote aanbod, maar als ze het wél spelen beleven ze keer op keer veel plezier.


Farm Rescue, Jumping Turtle Games, 1-5 spelers, 15 min., vanaf 4 jaar