Kobe (4,5 j.) speelt Farmini

LOKI is een nieuw merk dat zich sinds vorig jaar focust op kwalitatieve bordspellen voor kinderen. Die kwaliteit mag je gerust letterlijk nemen: zowel qua spelmateriaal en illustraties als qua spelmechanisme worden we elke keer opnieuw positief verrast. Farmini is een klein doosje met 54 vierkante kaarten en een verzameling aan dierfiches.

Zoals de titel al laat vermoeden gaan we een boerderij oprichten. Om dat te doen kies je elke beurt één van de vier openliggende kaarten. Met omheiningskaarten kan je je boerderij verder uitbreiden. Je maakt weilanden aan en probeert daarbij vooral te letten op de ligging van de omheiningen en de maïsvelden. Een dierkaart ruil je meteen in voor de desbetreffende dierfiches die je vervolgens een plaatsje geeft in je gloednieuwe weilanden. Er kan echter ook elk moment een wolf opduiken, niet omheinde dieren vormen dan een gemakkelijke prooi! Aan het einde van het spel is elk overgebleven dier én elk omheind maïsveld een punt waard.

Farmini is een leuk en kort kaartspel. Enerzijds snel speelbaar dankzij de eenvoudige spelregels maar anderzijds ook met voldoende strategische diepgang. Elke speelsessie is totaal verschillend en ook die variatie zorgt voor een grote herspeelbaarheid. Kobe was van bij de eerste test enthousiast over dit kleine kaartspelletje, dit soort spelletjes is op zijn lijf geschreven. Hij gaat steeds zeer beredeneerd te werk, en dat loont. Een aanrader voor elke 5-jarige die houdt van (boerderij)dieren en snelle/eenvoudige kaartspelletjes!
Farmini, LOKI, 1-4 spelers, 15min., vanaf 5 jaar