Kobe (4,5j.) speelt Flip-a-Zoo

Flip-a-Zoo is een spel van een Vlaamse spelontwerper, uitgegeven door de Vlaamse uitgever Jumping Turtle Games. In dit dierenspel worden de principes van een (omgekeerd) memory-spel gecombineerd met het push-your-luch mechanisme, bovendien kan je het spel op maar liefst 4 niveaus spelen en groeit het dus mee met je kind!

Zoals we in een push-your-luck mechanisme gewoon zijn mag je in je beurt zoveel tegels omdraaien als je maar wilt. Maar hoe langer je doorgaat, hoe groter het risico dat je met lege handen overblijft. Dat is dus ook in dit spel het geval. Elke variant heeft een aantal eisen waarmee je rekening dient te houden. Zo mag je in de eenvoudigste versie nooit 2 keer hetzelfde dier omdraaien, maar is in de andere varianten ook 3 keer dezelfde kleur een doodsteek. In een derde variant kan je zelfs aapjes ter hulp roepen die je kan inzetten bij verlies en tenslotte kan je het spel spelen met een nieuw puntensysteem.

De grote veelzijdigheid aan varianten maakt het lezen van de spelregels enerzijds wat verwarrend, maar zorgt tegelijkertijd voor een enorme veelzijdigheid aan dit spel. Kleuters vanaf 4 jaar kunnen alvast veel plezier beleven en leren voor het eerst omgaan met de keuzes die het push-your-luck principe met zich meebrengt, als ze ouder worden wordt het spel steeds diepgaander en interessanter. De moeilijkste versie kan zelfs menig volwassene nog plezieren en kan op een erg strategische manier gespeeld worden.

Flip-a-Zoo, Jumping Turtle Games, 2-4 spelers, 15 min., vanaf 4 jaar