Kobe (5j.) speelt Ghost Adventure

Ghost Adventure was één van de spelletjes waar ons oog op viel tijdens spiel.digital. Het onderscheidt zich op veel manieren van een ‘klassiek’ bordspel. Deze keer geen pionnen, geen dobbelstenen, geen kaarten, zélfs geen beurten! Wat dan wel? Een spinner die je als team doorheen verschillende werelden moet leiden!

De bijzonder mooie kwaliteit van het materiaal is het eerste dat opvalt. Het spel bevat twee verschillende spinners, een gewone en één met lanceerder. Daarnaast vind je 2 boekjes met in totaal 56 scenario’s in stijgende moeilijkheidsgraad. Je begint in wereld 1 door de spinner te laten draaien op de steencirkel, vervolgens beweeg en kantel je het platform om je doel te bereiken. Daarna leid je de spinner – zonder dat hij stopt! – naar het volgende platform om ook daar je doel te bereiken. Op die manier moet je minstens 4 en maximum 13 doelen behalen. Je begint het spel met 3 toverflesjes die je kan benutten om je spinner opnieuw te laten draaien, gelukkig is er ook een actieknop waarmee je zo’n flesje terug kan vullen.

Dit spel sprak meteen tot Kobe’s verbeelding. En uiteraard: zo’n spinner op zich is al een groot succes, dat hij die nu in een spel kan gebruiken is al helemaal “super cool”! Je kan er dan ook echt coole trucs mee uitvoeren, zo moet je in de moeilijkste opdrachten je spinner omhoog gooien, je platform omdraaien en weer opvangen om je opdrachten te voltooien. Eenvoudig is het allesbehalve, zo’n spinner heeft ten eerste voldoende snelheid nodig om lang genoeg te blijven draaien. Bovendien vraagt het veel teamwork: wie neemt welke plaat, wie laat hem starten, wie houdt de opdrachten in de gaten? … En tenslotte moet je best handig en precies zijn om de taak tot een goed einde te brengen. Maar oefening baart kunst: wat bij het eerste spel nog onmogelijk leek bleek ons na een aantal keer steeds beter te lukken!

Ghost Adventure is zonder twijfel één van de meest innovatieve spellen van 2020. Het is geen rustgevend spel dat we als mama meteen zouden kiezen, maar kinderen vinden het super cool en dan genieten we graag mee van hun enthousiasme. En toegegeven, het heeft een verslavend kantje, want stiekem wil je het toch steeds beter en vlotter kunnen.

Ghost Adventure, Geronimo, 1-4 spelers, 20 min., vanaf 8 jaar